Kate Middleton şi scriitoarea Jane Austen, rude îndepărtate

5 64973 original jpg jpeg

S-a descoperit că între actuala ducesă de Cambridge şi celebra scriitoare există o relaţie de rudenie. Cele două sunt verişoare de gradul al 11-lea.

Site-ul Ancestry.com,specializat în genealogie,a descoperit că soţia prinţului William al Marii Britanii ar fi o rudă îndepărtată a celebrei scriitoare Jane Austen,autoarea romanului “Mândrie şi prejudecată”. Cele două l-ar avea ca strămoş comun pe Henry Percy,cel de-al doilea conte de Northumberland,care a trăit în secolul al 15-lea. Aşa se face că Jane şi Catherine sunt verişoare de gradul al 11-lea.

Ce li se pare relevant celor de la ancestry.com pentru legătura celor două? Nici mai mult,nici mai puţin decât faptul că personajele feminine ale lui Austen,de cele mai multe ori,visează la căsătorii cu bărbaţi din înalta societate. Întocmai precum în povestea lui Kate,femeia fără titlu nobiliar,care la 29 de ani s-a căsătorit cu prinţul William,devenind Catherine,ducesa de Cambridge.

"Descoperirea acestei legături dintre ducesa de Cambridge şi Jane Austen este emoţionantă pentru că, în multe aspecte, Catherine este eroina modernă a lui Jane Austen: o femeie din clasa de mijloc care se căsătoreşte cu viitorul rege al Angliei",a declarat Anastasia Harman,istoric de la ancestry.com,potrivit Mediafax.

Jane Austen s-a născut în Anglia,în 1775. A devenit celebră în întreaga lume pentru romanele sale (multe fiind mai târziu şi ecranizate),precum “Mândrie şi prejudecată”,"Raţiune şi simţire",Emma etc. Jane Austen nu s-a căsătorit niciodată.Recente

Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg
Amber Heard 0 jpg
David Beckham, Harper Beckham jpeg
Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg
Nick Cannon foto  Instagram jpg
Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval ok jpg
SAGA x MAI jpg