Lady Gaga, supravieţuitoarea unui viol repetat. „Am durere cronică şi simptom post-traumatic”

2 ea jpg jpeg

„Când am câştigat Oscarul cu melodia Shallow, m-a întrebat un reporter ce văd atunci când mă uit la statueta mea de aur, iar eu i-am răspuns: «Multă durere». Şi nu minţeam deloc”, i-a dezvăluit cântăreaţa lui Oprah Winfrey, într-un interviu exploziv, în care a vorbit despre abuzul sexual pe care l-a îndurat în adolescenţă.

O ştim prea bine din videoclipurile şi concertele ei spectaculoase, din melodiile cu mesaje puternice, care inspiră o generaţie întreagă de tineri, însă, în spatele imaginii ei de femeie stăpână pe destinul ei, se află o latură vulnerabilă, despre care nu ştie multă lume.

„Am fost violată în mod repetat la 19 ani”, ne ia complet prin surprindere Gaga. „Am fost traumatizată în mai multe feluri în cariera mea, de-a lungul anilor, dar am supravieţuit şi am mers mai departe. Dar, când m-am uitat la Oscarul meu, am văzut suferinţă. Nu ştiu dacă a înţeles cineva ce am vrut să zic, dar eu cu singuranţă am înţeles tot...”, a adăugat vedeta.

După ani întregi de la episodul regretabil şi traumatizant din viaţa ei, cântăreaţa continuă să se lupte cu efectele negative asupra fizicului şi psihicului ei. „Sufăr de simptom post-traumatic, am durere cronică. Răspunsul neuropatic la trauma suferită este ceea ce mi se întâmplă în fiecare săptămână din viaţa mea. Iau pastile pentru asta. Am mai mulţi doctori care se ocupă de mine. Doar aşa supravieţuiesc eu zi de zi.”

Starul pop şi-a dorit să le transmită un mesaj de încurajare celor care au trecut printr-o experienţă similară. Ea a ţinut să precizeze că astfel de persoane pot apela cu încredere la ajutor specializat în momentul în care sunt dispuse să-şi facă cunoscută povestea.

“Dar ştii ceva, Oprah? Eu am mers mai departe şi aş vrea să ştie şi acel copil sau adult care a păţit lucruri asemănătoare că poate merge şi el mai departe, poate supravieţui şi poate chiar să câştige Oscarul lui. Încurajez pe oricine să ceară ajutor, atunci când sunt pregătiţi să facă asta. Iar celor care au în preajma lor oameni care suferă, le spun că pot să meargă la persoana respectivă ca să le spună: «Văd că suferi. Sunt aici pentru tine, dacă ai nevoie de mine. Spune-mi, te rog, povestea ta!»”

Odată cu dezvăluirea ei spectaculoasă, Gaga a continuat să vorbească în numele victimelor agresiunii sexuale de fiecare dată când a avut ocazia. „Dacă cineva e atacat sau suferă vreo traumă, există dovezi ştiinţifice că i se schimbă creierul acelei persoane. Ceea ce face creierul e să ia acea traumă, să o pună într-o cutie, pe care o închide bine, ca să îţi dea posibilitatea să supravieţuieşti mai departe după toată acea durere imensă”, a explicat vedeta.

„La fel de bine, trauma poate declanşa tot felul de alte lucruri. Îţi poate provoca dureri în corp, îţi creşte nivelul anxietăţii şi te poate face să nu vrei nici în ruptul capului să-ţi aminteşti sau să te gândeşti vreodată la ce ţi s-a întâmplat.”

Ani întregi, Lady Gaga n-a spus nimănui despre agresiunile sexuale îndurate, însă, în momentul în care a prins curaj, a ţinut să informeze întreaga lume despre experienţa ei şi, mai ales, despre efectele negative pe care o astfel de traumă le poate avea asupra corpului şi minţii victimei.

Foto - Shutterstock, Profimedia



Recente

Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg