Lady Gaga, supravieţuitoarea unui viol repetat. „Am durere cronică şi simptom post-traumatic”

2 ea jpg jpeg

„Când am câştigat Oscarul cu melodia Shallow, m-a întrebat un reporter ce văd atunci când mă uit la statueta mea de aur, iar eu i-am răspuns: «Multă durere». Şi nu minţeam deloc”, i-a dezvăluit cântăreaţa lui Oprah Winfrey, într-un interviu exploziv, în care a vorbit despre abuzul sexual pe care l-a îndurat în adolescenţă.

O ştim prea bine din videoclipurile şi concertele ei spectaculoase, din melodiile cu mesaje puternice, care inspiră o generaţie întreagă de tineri, însă, în spatele imaginii ei de femeie stăpână pe destinul ei, se află o latură vulnerabilă, despre care nu ştie multă lume.

„Am fost violată în mod repetat la 19 ani”, ne ia complet prin surprindere Gaga. „Am fost traumatizată în mai multe feluri în cariera mea, de-a lungul anilor, dar am supravieţuit şi am mers mai departe. Dar, când m-am uitat la Oscarul meu, am văzut suferinţă. Nu ştiu dacă a înţeles cineva ce am vrut să zic, dar eu cu singuranţă am înţeles tot...”, a adăugat vedeta.

După ani întregi de la episodul regretabil şi traumatizant din viaţa ei, cântăreaţa continuă să se lupte cu efectele negative asupra fizicului şi psihicului ei. „Sufăr de simptom post-traumatic, am durere cronică. Răspunsul neuropatic la trauma suferită este ceea ce mi se întâmplă în fiecare săptămână din viaţa mea. Iau pastile pentru asta. Am mai mulţi doctori care se ocupă de mine. Doar aşa supravieţuiesc eu zi de zi.”

Starul pop şi-a dorit să le transmită un mesaj de încurajare celor care au trecut printr-o experienţă similară. Ea a ţinut să precizeze că astfel de persoane pot apela cu încredere la ajutor specializat în momentul în care sunt dispuse să-şi facă cunoscută povestea.

“Dar ştii ceva, Oprah? Eu am mers mai departe şi aş vrea să ştie şi acel copil sau adult care a păţit lucruri asemănătoare că poate merge şi el mai departe, poate supravieţui şi poate chiar să câştige Oscarul lui. Încurajez pe oricine să ceară ajutor, atunci când sunt pregătiţi să facă asta. Iar celor care au în preajma lor oameni care suferă, le spun că pot să meargă la persoana respectivă ca să le spună: «Văd că suferi. Sunt aici pentru tine, dacă ai nevoie de mine. Spune-mi, te rog, povestea ta!»”

Odată cu dezvăluirea ei spectaculoasă, Gaga a continuat să vorbească în numele victimelor agresiunii sexuale de fiecare dată când a avut ocazia. „Dacă cineva e atacat sau suferă vreo traumă, există dovezi ştiinţifice că i se schimbă creierul acelei persoane. Ceea ce face creierul e să ia acea traumă, să o pună într-o cutie, pe care o închide bine, ca să îţi dea posibilitatea să supravieţuieşti mai departe după toată acea durere imensă”, a explicat vedeta.

„La fel de bine, trauma poate declanşa tot felul de alte lucruri. Îţi poate provoca dureri în corp, îţi creşte nivelul anxietăţii şi te poate face să nu vrei nici în ruptul capului să-ţi aminteşti sau să te gândeşti vreodată la ce ţi s-a întâmplat.”

Ani întregi, Lady Gaga n-a spus nimănui despre agresiunile sexuale îndurate, însă, în momentul în care a prins curaj, a ţinut să informeze întreaga lume despre experienţa ei şi, mai ales, despre efectele negative pe care o astfel de traumă le poate avea asupra corpului şi minţii victimei.

Foto - Shutterstock, ProfimediaRecente

Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg
Robbie Williams, Beyonce  jpg
Click! pentru femei Nr  14   7 iulie 2024 jpeg
Matthew Perry jpeg
Brooke Shields jpg
Dorian Popa   bolovan jpg
Julia Roberts, Emma Roberts jpeg
Zodii greu de impresionat jpg
Menstruatie jpg
Oprah Winfrey  jpg
WhatsApp Image 2024 07 01 at 1 27 39 PM jpeg
Corina Caragea jpg
Ecran Stradal 960x576x2 mp4 thumbnail png
Horoscopul calatoriilor 2024  Sursa foto shutterstock 1941596062 jpg
camasa jpg
Chris Martin si Gwyneth Paltrow jpeg
SSS05834 mod jpg