Lucruri care pot afecta sănătatea pielii tale

1 71077 original jpg jpeg

Când îţi expui pielea la diferiţi factori de mediu sau chimici, există întotdeauna un risc care va deteriora pielea într-un fel. Rutina de duş cu apă fierbinte ar putea dăuna pielii, ceea ce duce la îmbătrânire prematură, pori dilataţi, capilare sparte şi pielea obosită.

Iată ce tabieturi zilnice pot afecta sănătatea pielii:

1. Reglează presiunea apei

Presiunea mare a apei poate duce în cele din urmă la malformaţii vasculare,cum sunt capilare sparte şi venele păianjen. Presiunea mare s-ar putea să se simtă bine pe muşchi şi te ajută să îndepărtezi şamponul mai repede de pe piele,dar nu-ţi face bine.  

2. Găseşte temperatura optimă a apei

Similar cu presiunea apei,temperatura poate provoca daune asupra pielii tale delicate. În plus,duşurile cu apă caldă pot deshidrata serios pielea. Pielea conţine proteine şi grăsimi,care formează o barieră de protecţie pentru a bloca umiditatea şi de a te proteja de un mediu exterior aspru. Baia cu apă foarte fierbinte dăunează pielii,lăsând-o vulnerabilă la factorii externi nocivi.

3. Verifică pH-ul apei

Când apa este grea,are un conţinut ridicat de minerale. Mineralele se acumulează în apă prin depozitarea de calcar,care este în mare parte format din calciu şi magneziu carbonat. Pe de altă parte,apamoale conţine concentraţii scăzute de ioni de calciu şi magneziu.Un pH neutru de 7 este ideal pentru apa de duş. Poţi testa pH-ul apei prin utilizarea benzilor de test,care sunt disponibile în magazinele alimentare de sănătate sau online. Există mai multe capete de duş care te ajută să filtrezi mineralele în exces,pentru a împiedica să facă rău pielii.

4. Şterge-te uşor cu prosopul

Alege un prosop moale,deoarece este mai blând cu pielea,decât unul care este aspru. Dacă frecaţi pentru a usca pielea,acest lucru poate duce la leziuni microscopice,sensibilitate crescută şi deshidratare. Şterge-te uşor,tamponat ca să nu-ţi afecteze pielea.

5. Alege produse pentru tipul tău de ten 

Folosind produsele potrivite recomandate de un medic dermatolog te pot ajuta să eviţi degradările pielii. Asigură-te că alegi produse naturale de îngrijire a pielii,pentru tipul de piele pe care îl ai.Recente

Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg
Amber Heard 0 jpg
David Beckham, Harper Beckham jpeg
Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg
Nick Cannon foto  Instagram jpg
Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval ok jpg
SAGA x MAI jpg