Machiaj în funcţie de forma ochilor

1 61175 original jpg jpeg

Iată câteva sfaturi pentru un machiaj perfect în funcţie de forma ochilor tăi.

Când vine vorba de machiaj,toate femeile au acelaşi scop,să îşi facă ochii mai luminoşi,mai mari,mai frumoşi. Aşadar,există mai multe feluri de machiaj în funcţie de forma şi mărimea ochilor. Iată câteva sfaturi pentru un machiaj perfect în funcţie de forma ochilor tăi.

Machiaj în funcţie de forma ochilor – ochi rotunzi

Dacă ai ochii rotunzi,frumoşi şi mari,foloseşte un dermatograf şi fă o linie la baza pleoapelor,începând cu colţurile din interior. Spre exterior termină linia atât cât ţine forma ochilor,poate doar uşor ridicată,în aşa fel încât să semene cu ochiul de pisică. Apoi,aplică un fard luminos la colţurile ochilor şi aproape de arcadă,la baza sprâncenelor.Acum,ca să creezi contrast,foloseşte un fard de culoare medie,să fie uşor strălucitor şi aplică  pe pleoapă,peste linia trasă cu creionul. În final,foloseşte un fard de culoare închisă,pe care să îl pui peste fardul dinainte,dar mai mult la baza pleoapelor spre exterior,dar nu mai departe de forma ochilor. Poţi să vi cu acest fard până la mijlocul pleoapelor şi să întinzi bine. Nu da cu fardul închis la culoare pe toată pleoapa,ci doar la bază. Foloseşte rimelul cu încredere,o să îţi pună în evidenţă şi mai mult ochii.

Machiaj în funcţie de forma ochilor – ochi migdalaţi

Forma ochilor ca migdalele este perfectă. Dacă ai ochii lui Beyonce,foloseşte tehnica ochilor rotunzi,doar că aplici exact pe forma ochilor tăi. Dacă ai ochii uşor depărtaţi nu este cazul să alungeşti linia de la baza pleoapelor. Dacă îi ai un pic apropiaţi,poţi să alungeşti mai mult coada dinspre exterior,vei da impresia că sunt mai depărtaţi.

Machiaj în funcţie de forma ochilor – ochi uşor îndoiţi în jos (formă descendentă)

Creionul este foarte important în machiajul ochilor descendenţi. Linia de la baza pleoapelor poate fi alungită în sus,exact ca ochiul pisicii. Trasează linia cu un creion negru foarte puternic sau cu tuşul,iar când se termină ochiul alungeşte codiţa în sus.

Apoi,pe pleoapa de jos trasează o linie mai subţire şi continuă codiţa tot în sus. Poţi face acelaşi lucru cu un fard mai închis dacă nu vrei să foloseşti creion negru. Important este să ţii cont de faptul că trebuie să machiezi spre exteriorul ochilor mai accentuat şi în sus.

Machiaj în funcţie de forma ochilor – ochi adânciţi

Foloseşte aceeaşi tehnică ca pentru ochii rotunzi,dar fardul pentru pleoape trebuie să fie mult mai deschis,pentru a conferi ochilor luminozitate. Cu cât foloseşti mai mult culori închise,cu atât îţi vei adânci ochii,aşa că aplică culori deschise,luminoase,bronzante. Linia de la baza ochilor trebuie să fie foarte fină.

Machiaj în funcţie de forma ochilor – ochi apropiaţi

Dacă ai ochii uşor apropiaţi,încearcă să foloseşti o culoare foarte deschisă în colţurile interioare ale ochilor. Pune culoarea deschisă şi sus şi jos,până la mijlocul pleoapelor. Apoi de la mijlocul lor trasează linia de sub pleoape cu creionul negru şi îngroaşă spre exterior,poţi să faci linia un pic mai în exterior,dar nu în sus,ci în continuarea ochilor. Ideea este să dai impresia că ai ochii mai alungiţi decât sunt ei în realitate,aşa va dispărea efectul de ochi apropiaţi.

Machiaj în funcţie de forma ochilor – ochi mici  

Ochii mici necesită luminozitate doar înspre interiorul pleoapelor. Apoi,aplică fard de culoare medie pe mijlocul pleoapelor şi accentuează linia de la baza pleoapelor,pe care eventual să o duci în exterior în sus. Ideal este să faci o linie groasă,uşor subţiată înspre exterior. Aşa o să creezi impresia de ochi rotunzi,chiar migdalaţi dacă faci coada mai lungă.

Machiaj în funcţie de forma ochilor – ochi mongoloizi

Cine nu îşi doreşte ochii lui Lucy Lee? Dacă eşti norocoasă şi ai ochi mongoloizi este bine să ştii că trebuie să pui mult fard cât mai deschis înspre interiorul pleoapelor. După ce ai făcut asta,foloseşte un fard de culoare medie cu care să dai pe pleoape în partea de sus,în formă rotundă. Pensula se dă stânga-dreapta rotund ca să creezi impresia de ochi rotund. Linia de la baza pleoapelor o poţi trasa cu creionul sau cu un fard închis,dar foarte uşor,cât să faci forma ochilor şi să îngroşi spre exterior,dar să nu accentuezi.

Machiaj în funcţie de forma ochilor – ochi proeminenţi

Ochii proeminenţi nu au nevoie de fard deschis şi luminos decât puţin pe osul  arcadei. Foloseşte cu încredere fardul mediu pe întreaga pleoapă şi trasează linii accentuate atât sus cât şi jos cu ajutorul creionului. Foloseşte apoi un fard închis peste şi accentuează şi mai mult. Poţi la fel de bine să faci o coadă spre exterior. Este bine să foloseşti o culoare mai deschisă,strălucitoare spre interiorul ochilor şi închisă de la mijlocul pleoapelor  spre exterior. Ochii tăi vor arăta minunat.Recente

Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg
Ce bijuterii ti se potrivesc in functie de semnul zodiacal Sursa foto shutterstock 1633092592 jpg
Kate Hudson1 sursa  Instagram jpg