Machiaj în stil retro. Cele mai importante culori

1 61072 original jpg jpeg

Când te gândeşti la machiaj în stil retro, îţi vin în minte cele mai frumoase şi cunoscute figuri ale epocii vintage: Grace Kelly, Sophia Loren, Audrey Hepburn, Maureen O ‘ Hara şi alte vedete feminine de la Hollywood.

Adevărul este că machiajul în stil retro scoate în evidenţă cel mai bine feminitatea,senzualitatea şi frumuseţea feminină.

Epoca retro a fost fără îndoiala epoca farmecului feminin,a strălucirii,iar saloanele de înfrumuseţare erau adevărate sanctuare sfinte pentru femei. Pastelurile domneau în era retro,rozul,verdele,albastru şi galbenul pal erau pe primul loc. Nuanţele de piersică,bej şi roz erau preferate atât pentru rochii,cât şi pentru machiaj.În timp ce ochii erau scoşi în evidenţă prin culori pale,culorile de roşu aprins,roz aprins,portocaliu aprins erau preferate pentru luciul de buze. Tenul pal şi uşor dat cu fard de obraz era la modă,nuanţele de piersică sau cele de culoarea pielii strălucitoare erau de preferat pentru obraz.Femeile au învăţat să îşi scoată în evidenţă buzele,iar combinaţiile de roz şi roşu erau cele mai cunoscute. Blondele,roşcatele şi şatenele erau îndrumate să folosească pentru buze culori ca portocaliu-roşu aprins,iar brunetele culoarea violet-roşu. Este epoca în care femeile poartă ruj pe buze cel mai mult,asta poate şi datorită faptului că arătau mai feminine şi voluptoase ca până atunci.Machiajul de seară în stil retro la ochi era destul de simplist,linia delicată,dar vizibilă la baza pleoapei şi uşor arcuită era un must have,care scotea ochii în evidenţă şi îi mărea. Apoi puţin fard de pleoape pal şi mult rimel erau suficiente pentru acest stil elegant de make-up. Fardul de obraz nu lipsea,iar nuanţele de trandafiriu-roze şi alte nuanţe de roşu deschis erau nelipsite.

Machiaj în stil retro – astăzi

Astăzi s-au păstrat bazele machiajului în stil retro,dar make-up artiştii şi femeile,în general,au devenit mai îndrăzneţi. Dacă în trecut se foloseau culori pale la ochi,cel mult linia subţire şi fină la baza pleoapelor,acum se merge tot pe aceleaşi nuanţe de verde,albastru,roz şi galben,dar sunt culori strălucitoare,sunt pigmenţi ce scot în evidenţă mai mult culoarea ochilor,forma ochilor şi trăsăturile frumoase ale feţei.

Pentru buze s-au păstrat nuanţele,dar luciul de buze nu trebuie să fie neapărat pal,ci poate fi la fel de bine strălucitor,să dea buzelor un aspect fresh. Fardul de obraz trebuie să fie şi el mai îndrăzneţ,de aceleaşi culori,dar să ofere mai multă luminozitate pomeţilor prin nuanţe strălucitoare.

Aşadar,nu ezitaţi să folosiţi culori îndrăzneţe,dar nuanţe de pal sau cel mult uşor luminoase,pentru buze profitaţi de acest stil retro minunat să vă puneţi buzele în evidenţă,iar pentru obraz îndrăzniţi să vă ridicaţi pomeţii prin nuanţe strălucitoare de roze şi roşu deschis.

Machiajul în stil retro se potriveşte atât ziua,cât şi seara,dă o linie de eleganţă şi voluptate femeilor care îl preferă şi pune pe primul loc trăsăturile feminine delicate mai mult decât trăsăturile puternice şi poate chiar vulgare ale femeilor.Recente

Adam și Eva Foto  Shutterstock jpg
Ben Affleck jpeg
Khloe Kardashian foto  Instagram jpg
Vedere jpg
Priyanka Chopra jpg
Coperta CPF 7 png
Cum sa citesti liniile din palma pentru a afla cati copii vei avea Sursa foto shutterstock 114300868 jpg
Jake Harper jpeg
Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg