Machiaj în stilul anilor ‘80. O "retro-eleganţă" uşor de remarcat

1 63537 original jpg jpeg

Fiecare deceniu are un stil propriu, special, dar anii ’80are un stil aparte. De la fuste mini, la fuste largi şi scurte şi machiaj care să iasă în evidenţă. Dacă ştiţi videoclipurile genul Cyndi Lauper ştiţi despre ce este vorba.

Fiecare deceniu are un stil propriu,special,dar anii ’80are un stil aparte. De la fuste mini,la fuste largi şi scurte şi machiaj care să iasă în evidenţă. Dacă ştiţi videoclipurile genul Cyndi Lauper ştiţi despre ce este vorba.

Machiajul anilor ’80 se defineşte clar prin “pictura” feţei,ochii trebuiau să fie în evidenţă prin contururi colorate şi accentuate,iar pomeţii trebuiau să fie foarte proeminenţi. Apoi,fardul în exces şi cât mai colorat era de bază.

Machiaj în stilul anilor ’80 – foloseşte culori aprinse,în special albastru metalizat

În zilele noastre,machiajul cât mai natural şi mai invizibil este de preferat. Ei bine,anii ’80 sunt exact opusul. Culoarea preferată a acestei perioade a fost,cu siguranţă,albastrul electric,strălucitor,care trebuia să mai fie însoţit de cel puţin o culoare,precum galben,auriu,roşu-portocaliu. Linia de la baza pleoapelor era un must al acestui tip de machiaj.

Pentru obţinerea unui machiaj stil anii ’80  ai nevoie de un fard de pleoape roz. Frezele cât mai umflate,ochii cât mai accentuaţi,pomeţii în culori vii şi haine de piele,sunt toate un must have pentru un look ca în acele vremuri.

Machiaj în stilul anilor ’80 – aplică fard de obraz din plin şi pune un ruj roz sidefat cremos

Nici buzele nu erau lăsate fără culoare. Contururile cât mai accentuate şi culorile electrice pe buze erau de bază. Dar şi portocaliu deschis sau roz sidefat erau alternative la fel de folosite.

Aşadar,pentru obţinerea unui machiaj în stilul anilor ’80,ai nevoie de dermatograf,cu care să faci conturul ochilor,nu este neapărat să fie negru,albastru închis este la fel de bun. Apoi,nu ezita să combini albastru electric cu alte culori,fardează toată pleoapa sau trasează o coadă lungă cu albastru. Pentru buze,alege o culoare sidefată care să se potrivească culorilor de la ochi şi nu uita de fardul de obraz roz sau portocaliu,pe care să îl foloseşti din abundenţă.

Machiaj în stilul anilor ’80 – combină culorile cu gust,în funcţie de vestimentaţie

Dacă vrei un machiaj stil anii ’80 pentru zi cu zi,iată câteva sfaturi utile. Fă-ţi conturul ochilor cu un creion negru,alungind coada spre exteriorul ochilor atunci când trasezi conturul de sub pleoapa inferioară. Foloseşte un fard argintiu-gri metalizat pe pleoapa de sus,apoi aplică rimel din plin. Pentru pomeţi,aplică un fard de obraz roz-portocaliu mat şi pe buze pune un roşu deschis sidefat. Aşa ai obţinut un machiaj de zi normal stil anii ’80,foarte elegant şi deosebit.

Poţi combina culorile cum vrei şi în funcţie de outfitul ales pentru ziua respectivă. Violet-albastru în combinaţie cu roz şi mov,plus buze roz-portocaliu strălucitor poate fi o altă variantă super sexy şi elegantă.