Machiajul, în funcţie de forma feţei

machiaj în funcţie de forma ochilor jpeg

Nu există o tipologie mai bună decât alta. Feţele sunt frumoase, indiferent de unghiuri sau linia maxilarului, însă, cu un machiaj potrivit, poţi corecta sau scoate şi mai mult în evidenţă anumite trăsături. Iată cum faci.

Faţă ovală

Acest tip de faţă implică o frunte ceva mai lată decât zona bărbiei. Pentru că este conturată în mod natural,o conturare suplimentară nu este necesară. În schimb,defineşte şi mai mult trăsăturile frumoase cu care ai fost înzestrată cu ajutorul unui fard bronzant,pe care-l aplici în formă de "3". Acest lucru înseamnă să începi de la frunte,pomeţi şi să termini sub bărbie.  

Faţă pătrată

Feţele pătrate se pot duce departe cu acea conturare de care spuneam că în cazul feţelor ovale nu este necesară. Acest lucru din cauza lăţimii feţei. Conturul ar trebui concentrat chiar pe linia părului,pe pomeţi,aripile laterale ale nasului şi pe linia maxilarului. Pentru ochi,evită liniile ascuţite şi păstrează totul domolit.

Faţă rotundă

Pentru a crea un pic mai mult lungime şi lăţime pentru faţa ta,conturează oasele obrazului destul de accentuat şi,de asemenea,pune în valoare linia maxilarului cu un fard bronzant. Pentru obraz,în loc să concentrezi întreaga aplicare de blush doar pe pomeţi,dispune fardul pe centru,fix sub centrul ochilor şi apoi întinde-l bine spre exterior.

Faţă inimă

Feţele în formă de inimă au pomeţii proeminenţi,aşa că aplică un fard de obraz luminos şi un pic de bronzant chiar pe vârful acestora şi întinde-l le linia obrajilor. Faţa în formă de inimă poate tolera o culoare de buze ceva mai profundă,care va ajuta la definirea şi mai bună a trăsăturilor.

Citeşte şi:

Cum poţi folosi citricele pentru îngrijirea pielii,unghiilor şi părului

Reaplicarea rujului de buze poate fi toxică