Mălina Chirea predă lecţii de fericire

simeon stalpnicul png

Alergăm mereu după fericire. Ne-o dorim cu ardoare şi pare că nu o găsim niciodată. Drumul e greu şi anevoios, însă nu imposibil. O ştie cel mai bine Mălina Chirea, pentru care fericirea este un mod de viaţă. Asta pentru că meseria ei este să-i facă pe oameni fericiţi.

Cum s-a născut Institutul pentru Fericire

În anul 2012,Mălina a creat Asociatia Initiativa pentru Fericire din care s-a desprins ulterior (in 2013)Institutul pentru Fericire. I-a venit ideea după ce a văzut trailer-ul unuidocumentar despre fericire din Statele Unite ale Americii,„Happy Movie“. „Mi-a plăcut enorm şi am decis că trebuie să-l vadă şi alţii. Am organizat o vizionare,într-o cafenea din Bucureşti. Au venit 200 de persoane,mult peste aşteptările mele.

Şi aşa s-au legat toate:am decis să lucrez în domeniul dezvoltării personale şi am devenit antreprenor într-un domeniu nou şi frumos,cel al psihologiei pozitive“,spune tânăra. Mai târziu,în proiect a intrat şi soţul ei,Andrei. Este un lucru de suflet,pe care îl fac împreună. Au început să organizeze evenimente şi în ţară. „Românii au mult de lucrat la capitolul înţelegerea fericirii. Noi mergem foarte mult pe psiHologia poztivă,punem accent pe partea plină a paharului“,explică Mălina.

Importante sunt veselia şi optimismul

Ca să fie fericită,o persoană trebuie să-şi descopere punctele forte,să facă ceea ce-i place. „Educăm cursanţii astfel încât să-şi dea seama de ceea ce le place. Important este să zâmbim mult,să nu ne fie teamă. Românii au impresia că sunt neserioşi sau copilăroşi dacă sunt veseli,joviali si pozitivi. O astfel de atitudine trebuie schimbată“,spune Mălina. Aşadar,„trebuie să fim mai relaxaţi,mai puţin încruntaţi,să zâmbim mult“.

4cad154c3e25077368bcd37f604b1fa5 jpg jpeg

Fericirea nu are o reţetă fixă

Cât despre reţeta spre fericire,Mălina spune că „e personalizată şi fiecare individ trebuie să muncească mult pentru ea“. Este foarte important să învăţăm cine suntem,apoi să ne acceptăm aşa cum suntem,apoi să dorim să evoluăm,să ne îmbunătăţim punctele forte. „De exemplu,dacă-ţi place muzica,dacă-ţi place să cânţi la un instrument,nu are rost să te chinui să devii inginer. Trebuie să vezi cine eşti tu,să ştii ce-ţi doreşti. Să ai răbdare şi să o iei pas cu pas,căci nu-ţi poţi schimba viaţa peste noapte“,povesteşte Mălina.

Ce înseamnă,mai exact,Institutul

Din 2012 şi până acum,Institutul pentru Fericire a tot crescut:au loc workshopuri,difuzări de documentare despre fericire,întâlniri pe diferite teme. Mai sunt şi cursuri şi practică de yoga şi de meditaţie,o dată pe săptămână.

În viitor,vor exista şi seri de carte,în care vor avea loc discuţii pe baza unor cărţi de dezvoltare personală. Institutul este locul unde,în urma discuţiilor,a întrebărilor şi răspunsurilor,a workshopurilor,participanţii învaţă mai bine care sunt lucrurile care îi fac fericiţi. Căci până la urmă,fericirea stă în mâinile noastre.

Ce spun cursanţii

Alexandru Mihai Vintilă i-a cunoscut pe Mălina şi soţul ei acum un an. În urma workshopurilor de la institut,s-a schimbat total. De la un tânăr nefericit,mereu nemulţumit de viaţă,a devenit un alt om:vesel şi optimist. „M-am schimbat foarte mult. Întâi să te accepţi pentru ceea ce eşti,apoi să înveţi să te iubeşti,iar următorul pas este să începi să evoluezi“,spune el. Şi Alexandra Gardea (27 de ani) s-a schimbat după ce a trecut pragul Institutului pentru Fericire.

80a691f04e38711ff549b678a5460bb8 jpg jpeg

La work-shopul la care am participat prima dată,întrebările pe care ni le-au pus Mălina şi Andreea (facilitatoarea workshopului) m-au făcut să retrăiesc clipe din trecut,cu emoţiile de atunci. Mi-am dat seama că asta este ideea mea de fericire:e o emoţie pe care o trăieşti,care te ghidează spre a urma un pas. Şi aşa m-am redescoperit“,încheie Alexandra.

Mai citeşte şi:

Cum se simte fericirea la 20,30,40 de ani...

Casele din lut ale Nicoletei MarinRecente

Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg
Nume de copii inspirate din seriale Sursa imagine Pixabay jpg
3 zodii carora le merge de minune in plan personal pana pe 27 noiembrie Sursa imagine Pixabay jpg
315521374 433605862308075 4277944834134736587 n jpg
Regalitati jpg
Eddie Murphy, Whitney Houston, telefon în ziua nunții 1 foto  Shutterstock jpg
Charlie Chaplin jpeg
Linda Evans, din Dinastia, 80 de ani sursa  Instagram, Dinastia jpg
soțiile fotbaliștilor, Cupa Mondială la Fotbal, Qatar sursa  Shutterstock jpg
Un mire a visat la o aparitie unica la nunta lui Sursa imagine shutterstock 117996736 jpg
Shakira cauta bona Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg