Manichiura, frumuseţe în vârful degetelor

1 48489 original jpg jpeg

Frumuseţea şi sănătatea unghiilor sunt la fel de importante ca şi aspectul tenului sau al părului. Iată câteva lucruri de care ar trebui să ţii cont în fiecare zi.

O manichiură frumoasă? Nu-i greu de obţinut,chiar dacă n-ai timp să ajungi la salon.

Pentru acest mic răsfăţ,trebuie să ştii însă câteva reguli de întreţinere a unghii­lor,pentru ca totul să-ţi iasă impecabil şi să dureze cel puţin o săptămână.

Hidratează-ţi mâinile

Este important de ştiut că există creme şi loţiuni speciale de hidratare. Aplică seara o cremă grasă pe mâini,maseaz-o uşor şi foloseşte apoi o pereche de mănuşi din plastic.

Stai cu ele o jumătate de oră.  Cremele te ajută şi înainte de manichiură:înmoaie-ţi cuticulele,cu ajutorul unei creme de mâini sau chiar al unui balsam de buze.

În cazul în care pieliţele sunt aspre,manichiura nu-ţi va reuşi:va fi inestetică şi neuniformă.

Îngrijiri speciale pentru unghii

Încearcă să-ţi faci manichiura cu regularitate,pentru a evita exfolierea şi ruperea unghiilor. Evită tăierea cuticulelor (pieliţelor) pentru că permite microbilor şi bacteriilor să se instaleze în piele şi astfel pui în pericol sănătatea unghiilor.

Înainte de această procedură,ţine mâinile în apă călduţă timp de cel puţin 5 minute-cuticulele vor fi mult mai uşor de îndepărtat.

Şi folosirea ojei are secretele ei:nu o lăsa mai mult de o săptămână pe unghii. Şterge-o şi lasă unghiile cel puţin o zi doar cu un tratament.

Mănâncă sănătos

Alimentaţia are strânsă legătură şi cu sănătatea unghiilor. Alimentele bogate în vitaminele A,B,C,în acizi graşi Omega 3 şi în zinc (legume proaspete,peşte,nuci etc.) te vor ajuta şi la acest capitol.

Atenţie însă:calciul din suplimentele alimentare nu are influenţă asupra unghiilor,specialiştii nu au descoperit nicio dovadă în acest sens.

Tratamente naturiste

Dacă unghiile ţi se rup uşor ori se exfoliază,poţi încerca un tratament naturist pe bază de lămâie şi de ulei de măsline.

Timp de o săptămână,de două ori pe zi,freacă-ţi unghiile cu o felie de lămâie. Clăteşti şi repeţi operaţiunea cu ulei de măsline.

simeon stalpnicul png

Cum alegi oja?

Se poartă culorile aprinse,nuanţele care ne iau ochii. Poţi încerca o paletă de culori de la corai şi roz la ­violet sau fucsia.

Oja nu se înlătură altfel decât cu dizolvant! Nu uita să aplici un strat de cremă hidratantă după utilizarea lui,pentru a preveni apariţia iritaţiilor şi a deshidratării.

simeon stalpnicul png

1. Lac pentru uscare rapidă,Orly. Preţ:56 lei2. Lac de unghii Clubbing Colours,Miss Sporty. Preţ:7 lei3. Soluţie de îndepărtat oja,Astor. Preţ:12,10 lei4. Lac de unghii,Astor. Preţ:17,80 lei5. French Manicure,Rimmel. Preţ:15,80 lei

Sfat

Înmoaie-ţi cuticulele,cu ajutorul unei creme de mâini sau a unui balsam de buze.Recente

virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg