Masca cu argilă şi ceai de muşeţel

1 63666 original jpg jpeg

Argila este un ingredient special pentru îngrijirea tenului de orice fel, iar femeile ar trebui să profite din plin de această comoară. Argila are proprietăţi cicatrizante, calmante, antiseptice, tonifiate şi purificatoare asupra pielii. Există mai multe tipuri de argilă, în funcţie de culoare este recomandată pentru diferite probleme ale tenului.

Argila este un ingredient special pentru îngrijirea tenului de orice fel,iar femeile ar trebui să profite din plin de această comoară. Argila are proprietăţi cicatrizante,calmante,antiseptice,tonifiate şi purificatoare asupra pielii. Există mai multe tipuri de argilă,în funcţie de culoare este recomandată pentru diferite probleme ale tenului.

Astfel,argila verde,una dintre cele mai puternice tipuri,absoarbe excesul de sebum,se foloseşte mai ales pentru tenul gras. Argila albă este recomandată celor cu pielea sensibilă,cu ten uscat. Argila roşie îmbunătăţeşte circulaţia,dă strălucire feţei şi este pentru tenul normal cu tendinţe de uscat. Alte argile,pentru toate tipurile de ten,argila galbenă,roz şi albastră,sunt la fel de bune pentru oxigenarea pielii,pentru eliminarea impurităţilor,cu efect tonifiant şi revigorant pentru ten.

Masca cu argilă şi ceai de muşeţel – efectele argilei pentru toate tipurile de ten

Alte efecte benefice ale argilei:înlătură celulele moarte,păstrează elasticitatea tenului,ajută la exfoliere,detoxifiere şi curăţă în profunzime. Înlătură grăsimea în exces,catifelează şi calmează şi este un bun absorbant de toxine. Măştile cu argilă fac minuni pentru toate tipurile de ten.

Despre muşeţel se ştie că are proprietăţi antiinflamatoare la nivelul pielii şi mucoaselor şi se foloseşte cu mare succes în bolile microbiene ale pielii,ale cavităţii bucale şi ale gingiilor. Este la fel de bună în băile de relaxare,fiind recomandat şi în inflamaţiile ano-genitale. În ceea ce priveşte efectele asupra tenului,muşeţelul este un bun aliat împotriva coşurilor cu probleme,acneei şi tenului gras şi foarte încărcat.

Masca cu argilă şi ceai de muşeţel – cum se prepară şi pentru ce fel de ten este benefică

Masca cu argilă şi ceai de muşeţel este recomandată persoanelor cu tenul gras şi încărcat,cu diverse probleme. Se pune o lingură de argilă verde într-o cănuţă de ceai de muşeţel şi se mai adaugă 2 picături de ulei esenţial de lavandă. Ceaiul de muşeţel se prepară din 1 linguriţă de flori de muşeţel la 250 de ml de apă clocotită. Se infuzează timp de 10 minute. Pentru mască,nu se păstrează toată infuzia,se pune cât să se dilueze lingura de argilă. Masca se aplică pe faţa curăţată înainte bine şi se ţine 15 minute să acţioneze. Se foloseşte o dată pe săptămână.