Măşti revitalizante din plante

1 54000 original jpg jpeg

Multitudinea de plante medicinale asigură pe termen lung un organism mai sănătos şi un ten fără probleme sau iritaţii. Învaţă din articol cum să-ţi prepari singură o mască din plante, fără prea mult efort. Îţi recomand să începi cu una din gălbenele!

Cum faci o mască facială din gălbenele?

Gălbenele,cunoscute şi sub denumirea de “calendula”,sunt folosite  în prepararea produselor de îngrijire a pielii,datorită capacităţilor emoliente şi regenerante. Au proprietăţi de întinerire a celulelor şi de aceea,gălbenele ajută pielea pătată sau arsă de soare,să se repare singură,calmând iritaţiile şi reducând roşeaţa.

Îţi poţi face o mască din petale,cu flori din grădina personală,sau din gălbenele uscate,găsite în plafar. Iată câteva exemple:

1. Fierbe 1/2 de cană de apă şi adaugă apoi o lingură de flori de muşeţel şi  una de gălbenele. Pot fi proaspete sau uscate,nu contează prea mult. Lasă-le timp de 10 minute să se infuzeze. Între timp,fierbe şi pasează un morcov,într-un castron mic,peste care să adaugi 1/4 linguriţă de ulei de migdale. Adaugă ceaiul de gălbenele şi muşeţel peste morcov,împreună cu o lingură de lecitină granule şi o linguriţă de germeni de grâu-ulei. Amestecă toate ingredientele bine (un blender poate fi folosit pentru o textură ceva mai fină). După curăţare,distribuie amestecul pe toată faţa,evitând zona ochilor. Relaxează-te 15 minute şi îndepărtează ulterior masca,cu ajutorul unui prosop umed şi moale.

2. Combină o linguriţă de miere pulbere cu o linguriţă de lut facial şi una de lapte pudră non-gras.  Adaugă şi o linguriţă de fulgi de ovăz,fin măcinaţi. Într-un recipient mic,pune 42 de ml de aloe vera suc şi 14 grame de calendula. Amestecă ingredientele lichide împreună cu cele solide,pentru a face o pastă moale. Distribuie amestecul pe toată faţă,lăsând liberă zona ochilor. Lasă amestecul  să se usuce şi îndepărtează-l apoi cu un prosop cald.

3. Măsoară 2 linguriţe de iaurt simplu,fără arome,într-un castron mic şi adaugă 2 linguriţe de flori proaspete sau uscate de gălbenele. Adaugă 5 picături de suc de lămâie şi amestecă bine. Lasă toata compoziţia timp de 30 de minute înainte să o aplici pe pielea curată a feţei şi a gâtului. După 10 minute,poţi clăti.Recente

Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg