Metode de masaj pentru spate

1 65642 original jpg jpeg

Spatele se numără printre zonele corpului cele mai supuse tensiunilor. Aici se întâlnesc o mulţime de muşchi puternici, care sunt extrem de solicitaţi în decursul activităţilor zilnice. Învaţă câteva tehnici de masaj şi aplică-le cunoştinţelor, pentru relaxare şi detensionare.

Metode de masaj pentru spate:stabileşte contactul

Trebuie să ai mâinile încălzite înainte de a intra în contact cu pielea persoanei pe care o masezi. Pe timpul masajului,nu pierde contactul cu pielea persoanei masate. Pune o mână pe ceafa persoanei şi cealaltă la nivelul rinichilor,la bazacoloanei vertebrale. Lasă-le câteva secunde,apoi începe.

Metode de masaj pentru spate:începe de la ceafă

Persoana masată trebuie să stea fie cu faţa în jos,cu fruntea sprijinită pe mâini,sau să întoarcă capul  într-o parte. Plasează mâinile de-o parte şi de alta a cefei,cu degetele mari situate la nivelul muşchiului trapez şi cu celelalte degete acoperind umerii (vârful degetelor să ajungă deasupra claviculelor). Masează cu degetele mari,de la baza cefei până la baza craniului. Repetă mişcarea până ce muşchii încep să se destindă.

Metode de masaj pentru spate:netezeşte muşchii

Plasează-te în stânga persoanei,încrucişează braţele şi plasează o mână la partea superioară a spatelui,iar cealaltă la partea inferioară. Împinge mâinile în direcţii opuse,astfel încât să simţi că sub palmă muşchii se destind. Repetă operaţia plasându-te în dreapta persoanei şi inversând mâinile.

Metode de masaj pentru spate:alunecări paralele

Fără a pierde contactul (una din palme rămâne în contact cu pielea),puneţi în palme un pic de ulei de masaj. Plasează mâinile paralel,de-o parte şi de alta a coloanei vertebrale,fă-le să alunece spre umeri,apoi coboară spre flancuri. Ajunse la nivelul taliei,fă mâinile să revină spre centru şi reia masajul spre partea superioară. Repetă de mai multe ori.

Metode de masaj pentru spate:tapotament cu latul palmei

Manevra se adresează relaxării ţesuturilor superficiale şi profunde,precum şi terminaţiilor nervoase. Aplică cu latul palmei lovituri scurte,ritmice,lejere,vioaie,păstrând încheieturile suple,pe părţile mai cărnoase ale spatelui. Evită coloana vertebrală.Recente

virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg