Metode de masaj pentru spate

1 65642 original jpg jpeg

Spatele se numără printre zonele corpului cele mai supuse tensiunilor. Aici se întâlnesc o mulţime de muşchi puternici, care sunt extrem de solicitaţi în decursul activităţilor zilnice. Învaţă câteva tehnici de masaj şi aplică-le cunoştinţelor, pentru relaxare şi detensionare.

Metode de masaj pentru spate:stabileşte contactul

Trebuie să ai mâinile încălzite înainte de a intra în contact cu pielea persoanei pe care o masezi. Pe timpul masajului,nu pierde contactul cu pielea persoanei masate. Pune o mână pe ceafa persoanei şi cealaltă la nivelul rinichilor,la bazacoloanei vertebrale. Lasă-le câteva secunde,apoi începe.

Metode de masaj pentru spate:începe de la ceafă

Persoana masată trebuie să stea fie cu faţa în jos,cu fruntea sprijinită pe mâini,sau să întoarcă capul  într-o parte. Plasează mâinile de-o parte şi de alta a cefei,cu degetele mari situate la nivelul muşchiului trapez şi cu celelalte degete acoperind umerii (vârful degetelor să ajungă deasupra claviculelor). Masează cu degetele mari,de la baza cefei până la baza craniului. Repetă mişcarea până ce muşchii încep să se destindă.

Metode de masaj pentru spate:netezeşte muşchii

Plasează-te în stânga persoanei,încrucişează braţele şi plasează o mână la partea superioară a spatelui,iar cealaltă la partea inferioară. Împinge mâinile în direcţii opuse,astfel încât să simţi că sub palmă muşchii se destind. Repetă operaţia plasându-te în dreapta persoanei şi inversând mâinile.

Metode de masaj pentru spate:alunecări paralele

Fără a pierde contactul (una din palme rămâne în contact cu pielea),puneţi în palme un pic de ulei de masaj. Plasează mâinile paralel,de-o parte şi de alta a coloanei vertebrale,fă-le să alunece spre umeri,apoi coboară spre flancuri. Ajunse la nivelul taliei,fă mâinile să revină spre centru şi reia masajul spre partea superioară. Repetă de mai multe ori.

Metode de masaj pentru spate:tapotament cu latul palmei

Manevra se adresează relaxării ţesuturilor superficiale şi profunde,precum şi terminaţiilor nervoase. Aplică cu latul palmei lovituri scurte,ritmice,lejere,vioaie,păstrând încheieturile suple,pe părţile mai cărnoase ale spatelui. Evită coloana vertebrală.Recente

Care sunt complexele tale fizice in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 526923172 jpg
Chitaristul trupei The Rolling Stones jpg
Jessie J jpg
Kim Kardashian, copii jpeg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
Brigitta Gheorghe, de la muzica la arta culinara 1  Sursa foto arhiva personala jpg
Barbosu  Sursa foto arhiva personala jpg
The Simpsons  foto   Imdb jpg
Mirosuri pe care cainii le resping jpg
Spune mi zodia ta si vei afla ce nuanta de ruj te pune in evidenta  Sursa foto shutterstock 2477758069 jpg
loialitate jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial  Sursa Foto   Shutterstock jpg
caine jpg
avion jpg
Selma Blair jpg
Sezonul 3 serial Ursul Disney+ jpg
Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg