Michael Jackson, paranoic înainte de-a muri. Îi cerea "lapte" medicului şi spunea că Dumnezeu îi vorbeşte

5 michael jackson jpg jpeg

Regele Pop, creatorul unor hituri precum "Billy Jean", "Beat it" şi "Thriller", a făcut istorie cu muzica sa, a dărâmat recorduri şi a câştigat nu mai puţin de 13 premii Grammy pe durata întregii sale cariere.

Talentat fără doar şi poate, Michael Jackson a dus o viaţă controversată în ceea ce privea relaţiile sale amoroase, felul în care arăta, operaţiile estetice pe care e limpede că le-a făcut, legătura prea apropiată cu minorii şi dependenţa sa de pastile. MJ a murit la numai 50 de ani din cauza unui atac de cord ce a avut loc în 2009. Iar ultimul lui an de viaţă n-a fost decât un adevărat chin pentru el...   

Problemele medicale cu care se confrunta cântăreţul s-au accentuat în ultimele luni din viaţa lui. Nu numai că suferea de insomnie acută, însă părea adesea dezorientat şi stresat în faţa celor de lângă el. Lipsa de somn era atât de greu de suportat, încât Regele Pop ajunsese să se bazeze, noapte de noapte, pe medicamente precum Propofolul ca să poată pună geană pe geană.

stanga
dreapta
3 mj jpg jpeg
4 mj1 jpg jpeg
5 michael jackson jpg jpeg

Conform CNN, mai mulţi experţi în somn au analizat cazul lui Michael după moartea acestuia şi au ajuns la concluzia că Jackson ajunsese chiar să funcţioneze 60 de zile fără somn REM (adică o stare profundă a somnului), lucru care a avut un impact devastator asupra sănătăţii lui.

“Simptomele pe care domnul Jackson le manifesta erau ale unui om care suferă de lipsa completă de somn de-a lungul unei perioade îndelungate”, a dezvăluit, la acea vreme, medicul Charles Czeisler, specialistul în somn de la Şcoala Medicală Harvard.

În ultimele lui zile de viaţă, Michael avea mai multe simptome, printre care se numărau paranoia şi o teamă aproape paralizantă. Tot cei de la CNN susţin că Jackson i-a spus regizorului concertului la care lucra, Kenny Ortega, că îl auzea pe Dumnezeu.

“Dumnezeu îmi vorbeşte întruna”, i-a spus Michael. Această confesiune l-a îngrijorat pe Ortega, care s-a confesat, la rândul lui producătoarei Alif Sankey, la una dintre repetiţii, şi chiar a vărsat câteva lacrimi din cauza stării în care văzuse că ajunsese superstarul pop. Amândoi îşi făceau griji cu privire la Michael Jackson, care părea tot mai slăbit şi mai neputincios.

Toate aceste lucruri au apărut în procesul care a urmat dispariţiei lui Michael şi care a stabilit dacă cineva din exterior a avut sau nu o vină în moartea prematură a vedetei. După ce s-au încheiat repetiţiile şi Jackson a plecat, Sankey l-a sunat pe Ortega şi i-a spus că simte cum Michael Jackson e pe moarte. “Ţipam în telefon atunci”, a mărturisit Sankey. “I-am spus că Michael trebuie internat în spital acum”, a conchis aceasta.  

Pentru a face faţă situaţiei proaste în care se afla, Jackson consuma şi alcool. Simţea din plin o anxietate cruntă şi devenea tot mai obsedat de starea în care se afla. Ortega i-a trimis un e-mail lui Randy Phillips, care făcea parte din echipa organizatoare a concetului, şi i-a spus grijile pe care şi le făcea cu privire la star.

“Zici că vorbim despre două persoane diferite…”, a dezvăluit Ortega. “Una dintre ele încerca din răsputeri să-şi menţină valoarea şi tot ceea ce reprezenta Michael Jackson şi voia să nu renunţăm la el, iar alta care se afla într-o stare vlăguită, tot mai tulburată”, i-a spus Ortega lui Phillips, care avea şi el îngrijorările lui cu privire la MJ. Phillips a vorbit cu şeful lui, Tim Leiweke, preşedintele AEG, compania care organiza întregul turneu, după ce îl găsise pe Jackson beat într-una din zile.

În ultima lui zi de viaţă, Michael era neliniştit. După ce terminase repetiţiile, s-a întors acasă şi a încercat să se odihnească. Când şi-a dat seama că nu reuşea să adoarmă, cântăreţul i-a cerut medicului său, Conrad Murray, să-l ajute. Acesta a fost angajat special pe toată acea perioadă a repetiţiilor şi primea un salariu de 150.000 de dolari pe lună.

La acea vreme, Murray nu-i mai administra Propofol lui Michael şi încerca să-i dea Valium, Ativan şi Versed, pe post de somnifere. În acea seară, Jackson n-a dormit deloc, motiv pentru care i-a spus medicului său, a doua zi dimineaţă, că are nevoie de odihnă înainte de repetiţii.

Michael i-a cerut nişte “lapte”, după cum era denumit Propofolul, anestezicul cu pricina, iar doctorul a cedat, într-un final, insistenţelor pacientului său. Murray a declarat la proces că l-a lăsat pe Michael singur pentru două minute, după ce-i dăduse iar Propofol, ca să meargă la baie. Iar, când s-a întors, a descoperit că Michael Jackson nu mai respira.

Foto - Instagram