Mihaela Leventer: “ Din aprilie, persoanele cu melasma vor reveni la protectie solara 50."

1 69045 original jpg jpeg

La începutul primăverii, pielea tenului necesită măsuri speciale de îngrijire, pentru a face fata schimbarilot bruste de temperatura si a factorilor externi care actioneaza asupra pielii.

Aflăm de la d-na dr. Mihaela Leventer tot ce presupune ingrijirea pielii in aceasta perioada din an.   

Primăvara este sezonul alergiilor. Cum ne protejăm pielea împotriva posibililor alergeni? 

Primăvara se pot produce alergii respiratorii odată cu înflorirea pomilor,dar şi alergii cutanate tip eczemă alergică sau urticarie chiar şi edem Qincke cu senzaţie de sufocare sau chiar şoc anafilactic. Alergiile cutanate de primăvară pot fi determinate de consumul unor alimente cum sunt de exemplu căpşunile,zmeura,fructe care încep să apară în acest sezon sau alergie la veninul de albină sau viespe care devin prezente pe măsură ce zilele se încălzesc. Există chiar şi o alergie solară care se manifestă de la prima expunere la lumină. Dacă ar fi să fac un top zece cele mai frecvente cauze de alergie sunt cele respiratorii la acarieni,la polen şi fân,la păr de animale,la alimente,insecte,unele ciuperci existente în obiectele pe care le folosim ca mochetă etc,la farduri,medicamente,parfum şi cosmetice,la nichel,la poluanţi atmosferici. Prin urmare,în funcţie de factorul determinant,se iau măsuri de protecţie specifice. 

Protecţia cutanată împotriva alergenilor de contact – ca de exemplu parfum,cremă,alt produs cosmetic sau de îngrijire – se face evitând contactul pielii cu ceea ce ştim deja că face rău. Primăvara se pot dezvolta alergii la contactul pielii cu plante alergene,de exemplu iarba sau unele specii de flori. O alergie la nichel înseamnă evitarea contactului cu toate obiectele nichelate de uz obişnuit (de exemplu agrafe,fermoar,cercei şi alte gablonţuri). În alergiile de contact,sezonul nu are nicio importantă,boala fiind declanşată în orice anotimp,dacă pielea vine în contact cu alergenul.Recente

donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg
Jennifer Garner jpeg
Regina Elisabeta jpeg