Mituri despre celulită. Ce este adevărat şi ce este fals

1 70054 original jpg jpeg

Cele mai multe dintre noi cred că celulita se datorează excesului de grăsime, lipsei de mişcare şi altor factori mai mult sau mai puţin adevăraţi. Haideţi să aflăm împreună ce este adevărat şi ce este fals în ceea ce priveşte miturile despre celulită.

Toate femeile au probleme când vine vorba de celulită. Cele mai multe dintre noi cred că celulita se datorează excesului de grăsime,lipsei de mişcare şi altor factori mai mult sau mai puţin adevăraţi. Haideţi să aflăm împreună ce este adevărat şi ce este fals în ceea ce priveşte miturile despre celulită.

Celulita este doar un surplus de grăsime? Acest mit este unul fals. Consultantul Marie Claire,dermatologul Paul Jarrod Frank,doctor în New York a explicat că celulita există mai mult sau mai puţin în funcţie de structura pielii. Deci,nu contează greutatea pe care o ai,căci celulita se formează ca protector de grăsime între suprafaţa pielii şi muşchi. Iar atunci când apar factori ca schimbare de greutate,alimentaţie nesănătoasă,vârsta sau stresul slăbesc ţesuturile conjunctive,celulele de grăsime neregulate ies prin piele,apărând aspectul neplăcut al celulitei.

Mituri despre celulită. Ce este adevărat şi ce este fals – este adevărat că dacă slăbesc scap de celulită?

Dacă slăbesc scap de celulită. Acesta este tot un mit fals,deoarece celulita,aşa cum s-a arătat mai sus,are legătură cu ţesutul conjunctiv deteriorat mai mult decât cu grăsimea şi greutatea. Prin sport,bineînţeles,pielea capătă un tonus mai aspectuos,ajutând la reducerea celulitei,dar sportul nu poate face pielea nouă.

Femeile slabe nu au şi nu fac celulită. Un alt mit care nu este adevărat. Toate femeile,fie ele sportive,slabe,sau mai grase fac celulită. Indiferent de greutate,îmbătrânirea,lipsa sportului,expunerea la soare,fluctuaţia în greutate,alimentaţia sunt factori ce influenţează aspectul pielii şi celulita.

Mituri despre celulită. Ce este adevărat şi ce este fals – este celulita o problemă genetică?

Celulita este o problemă genetică,care se transmite din mamă în fiică. Genetica joacă un rol foarte important,deoarece structura pielii se poate transmite. Dar,cei mai importanţă factori pentru apariţia celulitei rămân stresul,hormonii,lipsa mişcării,mâncatul nesănătos.

Cremele anticelilitice te salvează de această problemă. Un mit fals,evident. Nu există creme care să repare aspectul creat de celulită,căci aceasta este sub piele. Este adevărat că unele creme ajută la strângerea temporară a pielii,cum sunt cremele pe bază de cafea.

Există un remediu care să facă celulita să dispară pentru totdeauna. Chiar dacă ştiinţa a descoperit liposucţia şi alte remedii,celulita nu poate dispărea pentru toată viaţa. Chiar dacă îţi permiţi o intervenţie chirurgicală în acest sens (care,de altfel,este relativ scumpă),este important să menţii un stil de viaţă sănătos,o dietă sănătoasă şi o viaţă activă.

Mituri despre celulită. Ce este adevărat şi ce este fals – pot să scap pentru totdeauna de celulită?

Există un remediu pe care pot să-l fac acasă împotriva celulitei. Este adevărat. Poţi să minimizezi aspectul celulitei,făcând pe termen lung un masaj de 30-60 de minute. Fie că mergi la masaj,fie că faci acasă,este nevoie să se efectueze o presiune fermă pe suprafaţa pielii. Aceasta va îmbunătăţii circulaţia,deci pielea se va netezi.

Copiii nu fac celulită. Acest mit este fals. Este adevărat că cei mici,fiind foarte energici,fac mai rar celulită. Însă alimentaţia proastă,lipsa activităţii fizice şi stresul,pot duce la celulită la orice vârstă. Elasticitatea pielii este foarte mare când eşti copil şi de aceea este mai greu să se vadă celulita. De aceea,pe măsură ce înaintăm în vârstă,se vede din ce în ce mai mult.

La un moment dat tot va apărea celulita. Acest mit nu este adevărat. Dacă te menţii la o greutate constantă,faci mişcare regulat şi ai un regim alimentar cât se poate de echilibrat şi sănătos,ai toate şansele să nu faci celulită. În plus,cu cât te vei păstra departe de stres,cu atât cresc şansele să nu faci celulită. De obicei,stresul aduce după sine multe obiceiuri nesănătoase,precum fumat,băut şi mâncatul neregulat,în exces sau deloc.

  Recente

new amsterdam 2 png
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice serial Friends jpg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
2 copii print george printesa charlotte png png
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg