Motive întemeiate ca să-ţi faci singură cosmeticele

Produsele de îngrijire „de casă“ sunt realizate din produse naturale, sănătoase, sunt eficace şi, una peste alta, sunt mai rentabile decât cele din comerţ.
Desigur,există produse de îngrijire care nu pot fi preparate acasă-şi există produse de casă care nu au eficacitatea celor din comerţ. Totuşi,produsele hidratante,de curăţare şi gomajele naturale pot concura elegant cu suratele lor „de-a gata“.
Iată câteva argumente care te vor convinge că merită să-ţi dedici un pic de timp realizării acestor produse:
Sunt sănătoase
Produsele de casă sunt sănătoase pentru că sunt realizate din ingrediente naturale – cu condiţia,desigur,ca materia primă să fie certificată „bio“. Verifică totuşi dacă nu eşti alergică la componentele care vor intra în creme sau loţiuni,prin aplicarea lor,în cantităţi mici,pe pielea fină a încheieturii sau în pliul interior al braţului.
Reţetele sunt relativ simple
E ca în bucătărie:reţetele pot varia de la unele simple la altele mai complicate. Prepari o cremă sau o emulsie? E ca şi cum ai prepara o maioneză:poţi confecţiona o cremă hidratantă de bază amestecând un component uleios cu unul apos,cu ajutorul unui emulsifiant precum ceara de albine.
Pentru componenta apoasă,poţi folosi ape florale (trandafir pentru parfum şi proprietăţile sale astringente,muşeţel sau apă de floare de portocal,pentru proprietăţile lor calmante). Pentru cea uleioasă,poţi folosi ulei de măsline,de jojoba,de susan,sau unt de cacao,de cocos,de shea.
Se păstrează bine
Un preparat de 50 sau de 100 grame se păstrează cel mult o lună,nu neapărat la rece. Dacă prepari un produs destinat unei utilizări prelungite,trebuie să adaugi în compoziţie tinctură de gălbenele sau uleiuri esenţiale,care au rol de conservant.
Pentru a optimiza perioada în care poate fi păstrat un produs,trebuie să foloseşti instrumente curate,să cureţi mereu masa de lucru şi să ai mânile curate,sau să foloseşti mănuşi chirurgicale.
Citeşte şi: