Niculina Stoican: «Cred mult în iubire!»

1 49065 original jpg jpeg

Chiar dacă a cunoscut gustul succesului ca interpretă de muzică populară şi ca gazdă a emisiunii „Te vreau lângă mine”, Niculina Stoican îşi doreşte mai mult. Nu pentru ea, ci pentru cei dragi.

Binevoitoare,sfătoasă,inspirând siguranţă de sine şi optimism,aşa cum o ştii din emisiunea pe care o prezintă la Kanal D,Niculina a acceptat să ne vedem pentru o discuţie la o cafea. Eşti curioasă ce-am vorbit? Află în continuare!

Publicul larg te cunoaşte ca artistă. Cum eşti ca mamă?

Este latura pe care mi-o doresc perfectă. Ce-am făcut până acum,educaţia pe care i-am dat-o băiatului meu,Vlad,şi viaţa pe care o are mi-au arătat că am fost o mamă bună. De acum,are 18 ani şi sper să fac faţă în continuare cerinţelor lui sufleteşti şi sociale.

A fost un adolescent dificil?

Nicidecum. Am comunicat bine,poate şi pentru că l-am crescut cu multă dragoste şi atenţie. Nu răsfăţul,ci grija îi dovedeşte copilului că-ţi pasă de problemele lui.

Ceva ce am încercat să-i insuflu de mic a fost iubirea pentru locul în care s-a născut,pentru ţara lui,pentru că am vrut să-şi preţuiască originea.

În rest,niciodată nu i-am impus dorinţele mele,ci i-am explicat că este bine să gândească în perspectivă,pentru că viaţa este cu atât mai frumoasă dacă înveţi să-ţi trasezi viitorul.

Care au fost cele mai frumoase trei surprize pe care ţi le-a făcut fiul tău?

1. Ceva ce-mi amintesc cu drag este primul bileţel pe care mi l-a lăsat dat după a învăţat să scrie:„Mami,sunt în spatele blocului. The end”. Îl păstrez şi acum.

2. Când a intrat la şcoală în Anglia a fost o altă supriză plăcută.

3. Să-mi dau seama că în ciuda distanţei dintre noi,pentru că el studiază din clasa a XI-a în Anglia,există între noi o conexiune extraordinară. Simte din vocea mea când ceva nu merge bine şi mă întreabă imediat:„Sigur eşti bine?”.

Prin prisma emisiunii pe care o prezinţi,„Te vreau lângă mine”,eşti percepută ca un Cupidon. Ai fost vreodată şi pentru el?

Da,sunt orice pentru el,orice-şi doreşte şi are nevoie. De multe ori am fost Cupidon pentru el,pentru că iubesc fericirea pe care i-o poate dărui o femeie. Îl simt în siguranţă lângă o femeie iubitoare. De altfel,suntem foarte apropiaţi. Discutăm despre aproape orice,despre prieteniile lui şi despre problemele de la şcoală.

Dacă ai putea lua viaţa de la capăt,ce-ai face altfel?

Regret multe lucruri pe care aş fi putut să le fac altfel. N-aş fi ales altă carieră,dar aş fi vrut să mai am un copil,poate chiar mai mulţi. Totuşi,cred că n-aş fi putut să am şi viaţa de acum şi să cresc mulţi copii. Apoi,anumite lucruri le-aş fi făcut mai devreme.

Mereu am fost dependentă de cei din jurul meu şi n-am putut să trăiesc după interesele mele. A trebuit să ţin cont de ce simte bunica mea,soţul meu,băiatul meu. Câteodată am vrut să fac altceva,dar am analizat şi mi-am dat seama că,dacă aş fi făcut altfel,în timp,acea decizie s-ar fi întors împotriva mea.

Ce sfaturi i-ai da unei fete care se căsătoreşte de tânără,aşa cum ai făcut tu?

Tinereţea are frumuseţea ei şi trebuie să-i dai libertatea necesară să căpete experienţă. Eu cred foarte mult în iubire,însă atunci când porneşti într-o căsnicie este nevoie de maturitate.

Dacă aş mai fi o dată tânără,nu m-aş mai căsători la aceeaşi vârstă (n.r. 20 de ani). Lăsând deoparte faptul că acum sunt o mamă relativ tânără,cred că ar fi trebuit să am mai multă experienţă,să pot să mă confrunt cu nişte lucruri ale acelei vârste,pe care să nu mi le doresc după aceea,să văd ce înseamnă viaţa în doi.

O viaţă de cuplu este greu de dus. Intervin problemele de fiecare zi. E descurajant să ajungi la o anumită vârstă şi să ajungi că nu toate visele tale s-au realizat. O căsnicie înseamnă reguli şi când vin prea devreme...

Crezi că regulile sunt făcute să fie încălcate?

Da,am încălcat multe reguli. Pe multe nu le pot face publice... Depăşesc viteza,mi se ia permisul. Ştii cum e... ce ţi-e interzis ţi-e mai plăcut. E frumos să-ţi trăieşti viaţa după reguli,dar şi fără ele. Depinde de situaţie,de ce simţi în momentul respectiv.

A fost greu să urmezi cariera mamei tale,Angelica Stoican?

La mine,dorinţa de a cânta a existat mereu,crescând lângă mama şi fiind un firesc cântatul. Mergeam cu ea peste tot şi cântam. Când mi-am dat seama că vreau să fac asta,mi-am dat seama că este foarte greu. Porneam din umbra unei femei puternice şi cunoscute. La ea ne-am raportat noi toţi cei din Mehedinţi,care i-am urmat. Acum,sunt mulţumită de ceea ce fac şi de faptul că sunt dispusă să învăţ. 

De învăţat ai avut şi la emisiunea „Te vreau lângă mine” ?

Da,a fost ca şi când aş fi trecut dintr-o constelaţie în alta. M-a motivat mult şi financiar,pentru că aveam multe cheltuieli odată cu plecarea băiatului meu la studii,în Anglia,dar nicio secundă n-am crezut că voi fi acceptată şi apoi că voi trece de programul de emisie de vară. M-am bucurat că am fost potrivită ideii emisiunii,care se va întoarce pe micile ecrane din 22 august. Îmi lipseşte! Oriunde merg sunt întrebată când revin şi sunt întâmpinată cu „Dragostea e peste tot”.

E adevărat că printre cei mai aspri critici a fost chiar soţul tău?

Da,el este mereu obiectiv. Niciodată nu mă „perie”. Suntem căsătoriţi de 20 de ani,deci nu mai are sens să facă asta. Mă ajută să mă păstrez conectată la realitate şi-mi spune unde greşesc.

Cum eşti ca soţie?

Căsnicia noastră a rezistat peste 20 de ani,cu foarte multe probleme,cu momente în care n-am mai comunicat,cu depărtarea dintre noi,pentru că eu sunt veşnic plecată. Pe noi ne-a legat,pe lângă dragostea de la început,şi iubirea pentru băiatul nostru,Vlad.

Indiferent ce se întâmpla cu noi doi,Vlad trebuia să aibă o viaţă echilibrată,fără certuri între părinţi. Acum,când a crescut,dacă se întâmplă să ridicăm tonul,ne întreabă dacă nu cumva am înnebunit. I se pare ciudat să facem aşa ceva. După aceea,ne calmăm imediat.

«Intenţionez să donez Muzeului Naţional al Satului veşmântul de mireasă al bunicii mele.»

Împreună cu fiul ei,Vlad

243152a063fa9622f7bd0310d41f5f83 jpg jpeg

3 proiecte dragi

1.Un produs românesc

În toamnă,am un proiect  foarte frumos,la care lucrez de vreo patru ani,pentru că-mi doresc stabilitate financiară pentru mine şi copilul meu.

Este făcut cu ajutorul unor fonduri europene şi intenţionez să-l lansez de ziua mea,în decembrie. Va fi un produs românesc,care-mi va purta numele.

2. Lecţii de folclor în şcoli

Intenţionez să fac toate demersurile necesare ca folclorul să fie introdus în şcoală,ca obiect de studiu. Sunt convinsă că ideea mea va prinde contur.

Dacă eu nu voi reuşi să duc asta la capăt,altcineva va veni în spatele meu şi va reuşi. Sunt tineri care au o educaţie frumoasă şi eu cred în ce pot oferi ei.

3. Un muzeu de costume populare

Vreau să deschid la mine,în Târgu Jiu,o gospodărie tradiţională,unde să-mi aşez cele 150 de costume populare din colecţie. Pe multe le-am primit în dar din adolescenţă,de la oameni care au crezut că în mâinile mele sunt în siguranţă şi că „vor ieşi în lume”.Recente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg