Obiceiuri de zi cu zi care te îmbătrânesc prematur

Pielea uscată, ternă, este un semn că organismul e încărcat de toxine jpeg

Anumite gesturi de îngrijire îţi adaugă ani pe chip, în loc să ţi-i şteargă. Află ce obiceiuri zilnice te îmbătrânesc şi la care trebuie să renunţi ca să fii din nou strălucitoare.

Mănânci prea mult dulce

În organism,moleculele de zahărse ataşează de proteine,ceea ce duce la scăderea tonusului,cearcăne,apariţia ridurilor,creşterea diametrului porilor şi piederea elasticităţii pielii.

Stai cu ochii în ecran

Dacă munceşti ore în şir în faţa unui calculator şi dacă,în timpul liber,te mai uiţi şi ore în şir la televizor,rişti să îmbătrâneşti mai repede,arată studiile de specialitate. Efectele negative sunt cauzate de sedentarismul aferent privitului în ecran. Când stai nemişcată mai mult de o jumătate de oră,zahărul începe să se depoziteze în celule,ceea ce duce şi la obezitate,şi la îmbătrânire prematură.

Pui prea mult machiaj

Machiajul în exces te poate îmbătrâni. În special produsele pe bază de uleiuri îţi pot astupa porii tenului şi cauza erupţii. În plus,utilizarea de produse cu parfum,alcool şi chimicale care irită pielea duc la uscarea acesteia şi la apariţia prematură a ridurilor.

Dormi pe burtă

Somnulpe burtă sau pe o parte,cu faţa lipită de pernă,poate duce la accelerarea îmbătrânirii tenului. Asta,pentru că,supuse la presiune constantă,ţesutul conjunctiv şi colagenul devin mai flasce,iar pielea feţei îşi pierde elasticitatea.

Te stresezi şi nu te relaxezi

Stresul zilnic,cronic accelerează îmbătrânirea. Stresul determină eliberarea de radicali liberi – molecule instabile care distrug celulele. Încearcă să te relaxezi cu ajutorul activităţilor care-ţi plac sau prin exerciţii fizice – vei observa transformări uimitoare.

Faci abuz de tutun

Tutunul – la fel ca şi alcoolul – are,în timp,efecte negative asupra sănătăţii pielii.Recente

Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg
POZA png
Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg