Părul facial - de ce apare şi cum scapi de el

părul de pe faţă jpeg

Dacă îţi apar pe faţă fire dizgraţioase de păr, află că nu eşti singura în această situaţie. Multe femei suferă de pe urma pilozităţii faciale – din fericire, există soluţii ca să scapi de el.

Cauze hormonale şi genetice

Părul de pe bărbie,„mustaţa”,firele de părca o antenă dizgraţioasă care răsar din aluniţe – toate acestea au cauze hormonale,dar şi genetice. Nivelul hormonilor masculini,secretaţi în organismul oricărei femei,dar şi echilibrul hormonal per ansamblu controlează rata creşterii părului facial. Foliculii firului de păr pot fi mai sensibili la acţionea hormonală,ceea ce duce la o rată sporită de creştere a părului facial. Sensibilitatea e determinată şi de factori genetici.

Vârsta e factor agravant

Părul facial poate să apară la orice vârstă – iar creşterea este accelerată când echilibrul hormonal e fragil,deci cu înaintarea în vârstă. Cea mai bună soluţie ca să scapi de firele rebele este să le scoţi cu o pensetă. Dacă însă părul cuprinde suprafeţe mai mari,apelează la un specialist. Epilarea cu laser poate fi o soluţie.

Medicamente specifice

Dacă părul facial în exces este combinat cu pilozitate pe diverse alte suprafeţe ale corpului şi cu acneeapersoanelor adulte,si daca acneea nu dispare,in ciuda tratamentelor,e semn c[suferi de sindromul ovarelor polichistice. E nevoie să consulţi un doctor pentru a afla care e tratamentul corect. Există medicamente – spirolactona – care pot fi prescrise şi care încetinesc creşterea părului facial.Recente

Hedy Lamar foto  Crossroads (1942) jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Rihanna foto  Instagram jpg
Coperta Click! pentru femei Nr 11 2024 jpg
Jennifer Garner jpg
Hannah Dodd foto  Shutterstock jpg
Sarah Jessica Parker jpg
Jessica Alba foto  Shutterstock jpg
Jessica Biel jpg
Sarah Wayne Callies foto  Shutterstock jpg
ten frumos jpg
Britney Spears jpg
Courteney Cox si Matthew Perry jpg
Boney M XP 1 png
Jane Seymour foto  Shutterstock jpg
Zodii ai caror nativi sunt atenti la detalii Sursa foto shutterstock 2039710754 jpg
Traditii la nunta jpg
Chris Pine arată diferit jpg
Prințesa Roz foto  Shutterstock jpg
mașină foto  Shutterstock jpg