Paşi esenţiali ca să scapi de acnee la vârsta adultă

1 73641 original jpg jpeg

Acneea la vârsta adultă e diferită de cea dobândită în anii adolescenţei. Nivelurile mai mari de estrogen şi progesteron duc la procese inflamatorii mai importante. Iată de ce sfaturile de îngrijire sunt uşor diferite de cele recomandate liceenelor.

Păstrează grăsimile naturale

Grăsimile eliberate de poriconţin compuşi naturali cu rol antimicrobian. Nu le îndepărta cu săpun sau cu substananţe care dizolvă aceşti agenţi naturali de curăţare. Foloseşte produse de îngrijire fără alcool.

Alege cu atenţie demachiantul

Foloseşte un demachiantspecial,pe bază de acid salicilic sau benzoil peroxid,care ajută la îndepărtarea leziunilor acneice. Curăţă faţa cu blândeţe,fără a apăsa şi a traumatiza zona. Nu folosi cantităţi exagerate de produs,ca să nu iriţi pielea. O dată pe săptămână,după demachiere,aplică prin tamponare un pic de unguent cu cortizon,pentru a suprima inflamaţia.

Ţine stresul sub control

Un serviciu stresant sau o viaţă personală agitată îţi slăbesc sistemul imunitar,ceea ce permite bacteriilor şi germenilor să se înmulţească şi să interfereze cu producţia de cortizon în organism – un hormon cu rol antiinflamator. Încearcă să reduci tensiunea în care trăieşti.

Atenţie la ce mănânci

Măncărurile cu index glicemic ridicat (zahăr rafinat,cereale rafinate) contribuie la instalarea acneei la vârstă adultă. Evită şi lactatele integrale – cele cu 2 % grăsime sunt ideale dacă ai probleme dermatologice.

Du-te la doctor

Dacă niciun remediu nu funcţionează timp de câteva luni,du-te la doctor. Acesta îşi poate prescrie medicamente de ultimă oră.Recente

Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg