Paşim pe marile scene ale lumii împreună cu Axia Marinescu

1 71768 original jpg jpeg

Îndrăgita pianistă Axia Marinescu a fost de acord să ne ofere un interviu exclusiv despre experienţele sale la volan. Îi mulţumim pe această cale. Ne face mandri de fiecare dată când urcă pe marile scene ale lumii.

Axia Marinescu debutează la 11 ani alaturi de Orchestra de cameră a Radiodifuziunii Române din Bucureşti. Este primul artist român invitat să concerteze la Paris cu ocazia ceremoniei de decernare a distincţiei Legion d’honneur. La vârsta de 18 ani este admisă excepţional la Conservatorul din Lausanne,direct în clasa de Master. În 2013 termină Magna cum laude Conservatorul Regal din Bruxelles. Axia Marinescu este laureată a mai multor concursuri internaţionale. Pianista a concertat în Franţa,Germania,Belgia,Italia,România etc.

Axia Marinescu trăieşte şi lucrează la Paris unde a urmat şi cursurile facultăţii de filosofie ale Universităţii pariziene. În 2016 lansează albumul Schumann la casa de producţie franceză Belle Epoque.

Ce este maşina în concepţia dumneavoastră,un simplu mijloc de transport,o modalitate de etalare a poziţiei sociale sau o chestiune de lifestyle?

Maşina este indiscutabil un mijloc de transport extrem de important în zilele noastre. Cred însă că este profund greşit să considerăm automobilul o modalitate de etalare a poziţiei sociale,dintr-un  motiv fundamental,anume că ceea ce numim poziţie socială,nu poate fi dobândit decât prin calităţi şi virtuţi etico-morale,prin talent,cultură şi educatie,competentă,dăruire şi performanţă,indiferent de domeniu. Poziţia socială ar trebui să indice un nivel valoric de excelenţă,precum şi un comportament social ireproşabil,din perspectiva dimensiunii care ne caracterizează ca fiinţe umane:frumuseţea sufletească. Din păcate,observ din ce in ce mai des,cu tristeţe,ca această ordine firească este rasturnată. Avem tendinţa de a cultiva aparenţa,opulenţa şi ostentaţia de prost-gust,înlocuim fondul cu un strat efemer de materialism superficial.

Ce părere aveţi despre oamenii care recurg la maşini scumpe pentru a se face remarcaţi?

Din păcate,sunt de părere că oamenii care recurg la maşini sau alte obiecte scumpe pentru a se face remarcaţi,nu au alte deschideri (fie ele intelectale,spirituale sau de altă natură),dar nici alte competente prin care să poată atrage atenţia asupra persoanei lor sau să se facă remarcaţi. De multe ori,cred ca poate fi vorba şi de o frustrare mai mult sau mai puţin ascunsă. Ca să vă dau un exemplu simplu,în oraşul în care trăiesc,Paris,maşinile scumpe nu sunt foarte des întâlnite. Oamenii – indiferent de poziţia socială şi de posibilităţi – preferă să se deplaseze cu metroul sau autobuzul. Maşina este privita din perspectiva unui mijloc,nu se face această confuzie regretabilă între utilitate şi finalitate.Recente

Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg