Paul Gauguin şi-a părăsit soţia şi pe cei cinci copii pentru a-şi lua trei neveste minore. Cum a sfârşit poligamul?

1 paul gauguin shutterstock 423235612 jpg jpeg

E posibil ca pictorul francez să fie cunoscut cel mai bine pentru faptul că i-a tăiat urechea lui Vincent Van Gogh în timpul unei discuţii în contradictoriu. Însă, pentru amatorii de artă este nimeni altul decât unul dintre cei mai mari pictori din Europa.

Imaginile pe care le-a creat Gauguin în Tahiti au fost considerate revoluţionare pentrul felul inovator de-a folosi culoarea. Însă care era mai exact stilul de viaţă al artistului în Tahiti? Pentru că, odată ce şi-a părăsit familia, şi-a început o cu totul nouă viaţă.   

Pictorul francez şi-a părăsit soţia şi pe cei cinci copii concepuţi cu aceasta şi s-a mutat în Tahiti, în 1891, unde a început o nouă viaţă, posibilă cu ajutorul banilor proveniţi de la prietenii lui parizieni.

La acea vreme, minunata insulă era paradisul desfrânaţilor mult mai mult decât era chiar Oraşul Iubirii. Astfel, bigamia era permisă acolo, lucru care l-a încântat nespus pe artistul european. La scurt timp după ce ajunsese în Tahiti, Paul s-a însurat. Cu trei tinere deodată. Fiecare mai inocentă şi mai drăguţă decât cealaltă şi care nu aveau mai mult de 13 sau 14 ani.

Nu numai că şi-a luat nişte soţii minore, dar le-a şi îmbolnăvit la scurt timp după noaptea nunţii. Le-a infectat pe cele trei adolescente cu sifilis. Şi nu numai pe ele. Şi pe alte localnice cu care nu avea nicio problemă să întreţină relaţii intime în timp ce era însurat.

Din păcate, epidemia de sifilis s-a produs într-o perioadă în care un tratament pentru asemenea boală cu transmitere sexuală nu exista încă. De fapt, aveau să mai treacă ani întregi până să apară tratamentul pentru sifilis, lucru care n-a fost deloc în favoarea pictorului francez.

De fapt, se pare că acesta a murit de sifilis, în 1903. Art Newspapar a publicat un articol despre cauza morţii artistului. Se pare că cercetătorii de la Muzeul Field din Chicago au analizat patru dinţi care i-ar fi aparţinut pictorului. Aceştia au fost găsiţi într-un borcănaş într-un puţ, alături de ustensile de pictură, o perie de păr şi o coajă de cocos colorată cu diverşi pigmenţi.

Din moment ce dinţii erau cariaţi, s-a presupus că aparţineau unui european, care avea acces la zahăr, şi nu băştinaşilor. Un test ulterior de ADN a confirmat în proporţie de 90-99% că erau ai lui Paul Gauguin. O altă concluzie a cercetătorilor era că dinţii respectivi aveau lipsă de mercur, tratamentul obişnuit pentru sifilis. Asta nu însemna că avea boala, ci că nu primise tratamentul pentru sifilis. Totuşi, studii ulterioare au dovedit cauza cea mai probabilă a morţii artistului.

Se pare că o prostituată din Paris i-a dat pictorului sifilis, iar el le-a infectat, la rândul său, pe cele trei soţii minore ale lui, despre care nu se ştie cum au sfârşit, ci doar se pot face presupuneri sumbre.

Foto - ShutterstockRecente

Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg
Amber Heard 0 jpg
David Beckham, Harper Beckham jpeg
Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg
Nick Cannon foto  Instagram jpg
Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!