Pentru cine a scris Freddie Mercury piesa „Love of My Life‟? Să fi fost Mary sau producătorul pentru care a părăsit-o?

1 84762 original jpg jpeg

Una dintre melodiile reprezentative ale trupei britanice Queen, „Love of My Life‟, a devenit, în timp, un frumos tribut adus membrilor săi dacă au oferit atât de mult publicului. Mulţi s-au întrebat cui i-a compus această piesă genialul solist Freddie Mercury.

Săptămânal, canalul oficial Queen Youtube aduce în prim plan un nou videoclip care sărbătoreşte un moment remarcabil din istoria formaţiei pentru a sărbători cea de-a 50-a aniversare. Una dintre piese este una neobişnuită, pe care Mercury, cel care a şi scris-o n-a bănuit că va avea un parcurs extraordinar. Este vorba despre „Love Of My Life” care a apărut pe legendarul album „A Night At The Opera‟ din 1975, alături de „Bohemian Rhapsody‟. Cele două melodii sunt diferite, dar ambele au fost scrise de Freddie Mercury. Nu a fost lansat niciodată ca single, dar a devenit populară datorită spectacolelor live ale trupei Queen.

Piesa a cucerit inima publicului după ce Brian May a transformat-o într-o baladă pentru chitară acustic. Nimeni n-a putut prezice popularitatea uluitoare a melodiei în America de Sud la începutul anilor 1980, unde mulţimi de peste 100.000 de oameni au cântat melodia împreună cu Freddie în timp ce Brian îl acompania la chitară. „Cred că a fost momentul în care ne-am dat seama pentru prima dată că ştiau piesa. Nu numai că o ştiau, dar o cântau cu o pasiune care a adus lacrimile în ochii noştri", a spus Brian. Acele lacrimi au curs apoi la concertele Queen după dispariţia lui Freddie în 1991. Este profund emoţionant faptul că piesa este cântată acum de public ca un omagiu pentru Queen, adesea cu o imagine video a lui Freddie cântând-o alături de Brian.

Cui i-a dedicat Freddie iniţial această baladă sfâşietoare?

Piesa este văzută ca o declaraţie de devotament a lui Freddie faţă de Mary Austin, o femeie pe care a numit-o „soţia mea‟ şi „dragostea vieţii mele” mult timp după ce au încetat să mai formeze un cuplu. Unii, inclusiv managerul John Reid, sunt de părere că a fost scris pentru un bărbat pentru care Freddie a părăsit-o pe Mary.

Citeşte şi:

Ce s-a întâmplat la ultima petrecere extravagantă a lui Freddie Mercury. A rămas devotat prietenilor până în ultima clipă

Freddie şi Mary s-au despărţit în 1976, Mai târziu, ea a mărturisit că a bănuit faptul că Freddie se întâlneşte cu o altă femeie. De fapt, începuse să se vadă cu David Minns, un producător de muzică american. Cu toate că şi-au ascuns relaţia de ochii publicului, Freddie a cumpărat un apartament pentru a locui împreună cu el. Vedeta Queen îi trimitea iubitului cărţi poştale ori de câte ori era plecat în turneu, dezvăluind profunzimea pasiunii şi devotamentului său.

Într-una din el a scris: „Cel mai scump şi preţios heruvim al meu, m-am gândit să mă adun în sfârşit şi să-ţi scriu prima mea scrisoare. Sper că totul va merge bine cu tine. Abia aştept să mă întorc! Te iubesc şi-mi lipseşti nebuneşte! Transmite dragostea mea pentru toţi cei de acasă şi să ai grijă deosebită de tine, dragul meu! Cu multă dragoste şi sărutări!".

„Love of My Life‟ a fost compusă într-o perioadă intensă

Se întâmpla în iulie 1975. Pe atunci, Queen închiriase o casă lângă micul oraş Kington din Herefordshire. Freddie a spus despre acea vreme: „Nu voi uita niciodată albumul «A Night at the Opera». Am muncit din greu‟.

Mai târziu, producătorul David Minns, care-l cucerise pe Freddie, a descris modul în care s-au întâlnit pentru prima dată: „Am vorbit despre înregistrările celui de-al patrulea album al Queen, «A Night at the Opera», care erau destul de avansate. Deseori, nu mai spera să-l vadă terminat vreodată, deoarece înregistrările se desfăşurau de mult timp. Abia după trei sau patru săptămâni i-am telefonat. A fost încântat că am sunat‟.

Cine a fost Jim Hutton, bărbatul pe care Freddie Mercury îl numea „soţul“ său

Sesiunile de înregistrare pentru album au avut loc din august până în septembrie 1975 în Monmouthshire, Ţara Galilor. Prin urmare, Freedie şi David s-au întâlnit pentru prima oară spre finalul înregistrărilor, în toamnă. Acest lucru ar însemna, probabil, că „Love of My Life” era deja scrisă şi înregistrată în momentul în care Freddie a început să se întâlnească cu americanul. În ciuda temelor iubirii nemuritoare, acesta este un cântec al despărţirii. La sfârşitul anului 1975, Freddie explora relaţia cu un bărbat. Piesa este amară şi melancolică. Pe atunci, era mult mai potrivit cu ceea ce se întâmpla cu Mary.

Pe termen lung, Freddie şi Mary au rămas apropiaţi. Până în ziua în care a murit, Mary i-a stat alături, iubindu-l şi fiind iubită. Chiar dacă aveau relaţii cu alte persoane, dragostea lor a depăşit totul şi a durat toată viaţa lui.

În ceea ce îl priveşte pe David, cei mai mulţi sunt de acord că Freddie a alte două melodii pentru el: „Good Old Fashioned Lover Boy‟ şi „You Take My Breath Away‟.Recente

vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg