Piele deshidratată? Iată ce-ţi vine în ajutor!

1 71062 original jpg jpeg

În sezonul cald te poţi confrunta cu o uscare excesivă a pielii corpului. Iată câteva remedii, pe care le poţi aplica la tine acasă!

Bicarbonat de sodiuAcesta se află în fruntea listei celor mai eficiente remedii pentru pielea uscată,care te strânge sau te mănâncă. Adaugă o ceaşcă de bicarbonat de sodiu la o cadă de apă caldă şi stai aşa în baie timp de 15-30 de minute. Mai poţi încerca şi cu o pastă făcuă din o parte apă şi trei părţi bicarbonat de sodiu,pe care o aplici strict pe zonele cu probleme. Clăteşti după câteva minute.

Glorioasa plantă de aloe oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Când vine vorba de piele,aloe vera are proprietăţi antiseptice şi antifungice,care calmează,hidratează,hrăneşte şi facilitează regenerarea ţesutului. Pentru a trata pielea deshidratată,rupe în două o frunză taie proaspătă şi stoarce-o. Aplică gelul pe zona respectivă,lasă-l timp de 10-15 minute şi apoi clăteşte cu apă călduţă. Poţi repeta de două ori pe zi.

Poate fi considerată cea mai emolientă cremă naturală,atunci când vine vorba de pielea ta. Compusă din antioxidanţi,antimicrobieni şi având proprietăţi umectante,mierea are şi vitamine şi minerale esenţiale ce facilitează păstrarea etanşă a umidităţii în piele. Pentru a trata pielea deshidratată,aplică miere pe întreg corpul şi stai între 5 şi 10 minute,înainte să faci un duş. Alternativ,poţi face un amestec din cantităţi egale de miere,ceară de albine topită şi ulei de măsline,pe care-l distribui pe corp. Stai 10 minute şi clăteşte. Ambele forme de tratament se pot folosi zilnic sau la două zile.

Citeşte şi:

Câţi microbi ai în trusa de machiaj?

Mască pentru decolorarea naturală a păruluiRecente

Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg