Pisicile negre de la Casa Albă

1 48255 original jpg jpeg

La Casa Albă nu numai preşedinţii au scris istoria, ci şi pisicile lor. În special cele negre! Stăpânii lor n-au fost superstiţioşi, le-au adoptat fără rezerve şi le-au luat cu ei peste tot.

Socks,susţinătorul lui Clinton

Socks este un maidanez găsit de Chelsea,fiica lui Bill Clinton,păşind împreună cu acesta pe holurile Casei Albe în 1993.

Frumosul motan s-a bucurat de un succes răsunător,după ce l-a însoţit pe preşedinte la unul din discursurile sale. A devenit chiar subiectul unor cărţi,precum:„Dragă Socks”,„Socks merge la Washington:Jurnalul primei pisici americane”.

Chiar şi la sfârşitul mandatului,Socks a continuat să „prezideze” petrecerea de Crăciun a familiei Clinton,până la înaintata vârstă de aproape 20 de ani.

India,prietena lui Bush

Frumoasa felină neagră a preşedintelui George Bush a trăit fericită până la venerabila vârstă de 18 ani. Barbara şi Jenna,fiicele preşedintelui,au numit-o India după numele unui celebru jucător de baseball.

Frumoasa India era adorată nu numai de cele două fiice ale preşedintelui,ci şi de zglobiul terrier al familiei,Beazley.

Pisica neagră a lui J. F. Kennedy

Tom Kitten,frumosul motan negru al lui J. F. Kennedy,a fost preferatul lui Caroline,fiica cea mare a preşedintelui. Numai că,în momentul în care a păşit în biroul celebrului lui stăpân,acesta şi-a dat seama că este alergic la... pisici.

Aşa că celebrul pisoi negru nu a putut să rămână mai mult timp la Casa Albă şi a fost trimis în ...exil la o casă de vacanţă. Măcar acolo a fost răsfăţatul copiilor.