Ponturi pentru îngrijirea părului

1 64982 original jpg jpeg

Îl putem încadra la „cel mai de efect accesoriu”, ce nu iese din modă şi ne garantează „succesul” vizual de fiecare dată când ieşim în lume. Tocmai de aceea, trebuie să-l menţii sănătos şi arătos. Iată câteva sfaturi utile!

1. De fiecare dată când te speli pe cap,ai grijă să aplici şi un balsam,la sfârşit. Nu este nevoie să-l distribui şi la rădăcini,ci doar pe jumătatea inferioară,insistând pe vârfuri,mai ales.

2. Obişnuieşti să foloseşti agrafe sau ace de păr? Pentru a te bucura de un mai bun suport,foloseşte următorul truc:pune agrafele pe un şerveţel şi pulverizează-le cu fixativ,chiar înainte de a le folosi.

3. În caz că nu ştiai,feţele de pernă din bumbac nu sunt chiar atât de bune pentru părul tău. Acestea absorb sebumul şi deci,părul se usucă mai mult decât ar trebui. În plus,rigiditatea bumbacului îţi va despica şi vârfurile părului. Alege în schimb feţe de pernă din mătase sau satin,bune atât pentru părul tău,cât şi pentru ten.

4. De fiecare dată când te speli pe cap,ai grijă să îţi masezi bine întreg scalpul. Această operaţiune îţi va pune sângele în mişcare (ajutând deci şi la o creştere mai rapidă a firelor de păr) şi,în plus,va întări rădăcinile.

5. Dacă nu vrei să-ţi „terorizezi” părul,ai grijă să-l piepteni,atunci când este ud,cu un pieptene cu dinţii mari şi rari.

6. Deşi nu te-ai gândit niciodată la această abordare,îţi va fi de mare ajutor. Înainte să intri în duş şi să te speli pe cap,piaptănă-te. În felul ăsta,previi încurcarea firelor de păr şi,mai apoi,a ruperii lor.  

7. Cea mai comună greşeală atunci când foloseşti agrafe este să le pui cu partea vălurită în sus. Ai grijă  data viitoare ca aceasta să fie către „interior”,cu partea odulată îndreptată spre scalp;acest lucru va ajuta la o mai bună prindere şi susţinere a părului.  

8. Pentru o coafurăca la carte foloseşte următorul truc. Aplică produsele de îngrijire (destinate coafării),cu cel puţin 10 minute înainte să te apuci să usuci sau să ondulezi părul. În felul acesta,produsele intră în firele de păr şi le oferă o mai bună protecţie.

Citeşte şi:

Ce parfum ţi se potriveşte în funcţie de personalitate

6 măşti pentru îngrijirea corpuluiRecente

Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg
Nume de copii inspirate din seriale Sursa imagine Pixabay jpg
3 zodii carora le merge de minune in plan personal pana pe 27 noiembrie Sursa imagine Pixabay jpg
315521374 433605862308075 4277944834134736587 n jpg
Regalitati jpg
Eddie Murphy, Whitney Houston, telefon în ziua nunții 1 foto  Shutterstock jpg
Charlie Chaplin jpeg
Linda Evans, din Dinastia, 80 de ani sursa  Instagram, Dinastia jpg
soțiile fotbaliștilor, Cupa Mondială la Fotbal, Qatar sursa  Shutterstock jpg
Un mire a visat la o aparitie unica la nunta lui Sursa imagine shutterstock 117996736 jpg
Shakira cauta bona Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg