Ponturi pentru o piele perfectă

1 65623 original jpg jpeg

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea începe să îşi piardă din elasticitate şi hidratare. În timp ce vârstă este principalul factor care îşi pune amprenta asupra aspectului pielii, radicalii liberi care se dezvoltă în organism pot transforma celulele pielii, cauzând îmbătrânirea prematură a tenului, apariţia ridurilor şi a petelor maronii.

Însă,optarea pentru o dietă echilibrată,bogată în antioxidanţi şi folosirea unor produse de îngrijire corporală va ajuta pielea să se menţină sănătoasă şi frumoasă.

Antioxidanţii stimulează regenerarea celulară

Antioxidanţii sunt substanţe chimice specifice care luptă împotriva radicalilor liberi.

Aceştia au un efect pozitiv asupra pielii,atât de la interior (prin consumul de alimente bogate în astfel de substanţe),cât şi de la exterior (prin folosirea unor creme care conţin ingrediente cu rol antioxidant).

Aole vera conţine polizaharide şi glicoproteine,compuşi care atunci când intră în contact cu pielea,încep să stimuleze creşterea şi repararea celulelor pielii.

În general,produsele pe bază de aloe vera au efecte pozitive asupra arsurilor şi iritaţiilor pielii,de orice natură,având ca efect reducerea inflamaţiilor.

Curăţarea tenului în mod corespunzător

Potrivit Clinicii Mayo din Minnesota,curăţarea tenului în mod constant este un aspect vital al menţinerii sănătăţii pielii.

Spală-te pe faţă cu apă călduţă,iar la sfârşit cu apă rece,pentru a permite închiderea porilor.

Pentru curăţarea tenului foloseşte produse blânde,care conţin mai mult ingrediente naturale,decât substanţe chimice,întrucât acestea din urmă pot avea efecte adverse asupra pielii.

Menţine pielea hidratată

Dacă ai pielea extrem de uscată,foloseşte un ulei pentru bebeluşi,deoarece hidratează pielea mult mai bine,decât produsele destinate pentru adulţi.

Atunci când aplici pe faţă o cremă hidratantă,masează pielea cu mişcări circulare,pentru a permite absorţia eficientă a acesteia.