Povestea Familiei Simpson. Cine l-a inspirat pe creatorul personajelor animate

1 familia simpson jpg jpeg

„Familia Simpson‟ este unul dintre cele mai iubite seriale de animaţie. Peste 600 de episoade au încântat sute de mii de spectatori, din întreaga lume. Este privit de mulţi drept cel mai bun serial de televiziune al secolului XX şi este considerat de numeroşi critici cel mai influent al tuturor timpurilor.

Serialul „Familia Simpson‟ a devenit popular încă de la primul sezon. Acţiunea ironizează tot ceea ce ţine de cultura americană, majoritatea fiind stereotipuri ale societăţii. Notorietatea Familiei Simpson a fost dată de originalitatea scenariului. Matt Groening este regizorul care a dat viaţă personajelor populare din serial. Născut în 1954, creatorul Matt Groening a avut, din multe privinţe, o copilărie idilică. El a crescut lângă vechea grădină zoologică din Portland, care după deschidere a devenit o „ţară a minunilor‟ pentru Matt şi pentru prietenii săi. Petrecea mult timp la zoo, animalele devenind o sursă de inspiraţie pentru el. În tinereţe, s-a bucurat de o viaţă fericită alături de tatăl său, Homer, de mama, Margaret şi de cei patru fraţi ai săi. De mic a avut talent la desen şi la scris. Matt era inspirat de natură, animale, cărţi şi de oameni. Desena orice îi apărea în cale şi crea poveşti pe baza întâmplărilor din viaţa sa. După absolvirea liceului, Groening s-a îndreptat spre Los Angeles în ideea de a urma o carieră ca scriitor. Redacta scenarii pentru filme de groază şi îl inspirau şoferii, maşinile de spălat şi magazinele. Era atât de talentat, încât crea o poveste fascinantă despre orice persoană sau obiect.

Personajele din serial le-a numit după străzile oraşului său 

În anul 1978 începe să lucreze pentru un ziar săptămânal şi în acel an îşi vede primul desen publicat. Mai târziu, producătorii unui show de benzi desenate l-au contactat pe Groening pentru a desena câteva schiţe pentru un desen animant care urma să se difuzeze. Inspirat de familia sa şi de perioada copilăriei, Groening a creat rapid o familie de desene animate, după comportamentul propriilor fraţi şi părinţi, iar personajele din serial le-a numit după străzile oraşului său natal (Flandra, Lovejoy etc).

2 matt groening jpg jpeg

Prima versiune scurtă „The Simpsons‟ a fost un real succes, iar producătorii au considerat că este momentul să creeze o serie independentă. În anul 1989 a fost difuzat primul episod, iar de aici totul e istorie… „Familia Simpson‟ a avut încasări de peste 600 de milioane de dolari. Lansarea filmului „The Simpson‟ a dus la câştigarea premiului pentru „Cel mai bun film de comedie‟, „Cea mai bună animaţie‟, „Cel mai bun film în variantă britanică‟, „Cel mai bun trailer de film‟, iar lista poate continua. 

Sursă foto: ShutterstockRecente

vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg