Povestea întunecată a cuplului Patrizia Regiani-Maurizio Gucci. Văduva Neagră a ordonat uciderea moştenitorului Gucci

1 profimedia 0598088952 jpg jpeg

Cântăreaţa Lady Gaga filmează în această perioadă pentru lungmetrajul „House Of Gucci”, în care joacă rolul principal. Gaga este Patrizia Reggiani, fosta soţie a moştenitorului imperiului, Maurizio Gucci, care a fost ucis în 1995 la comanda ei. Deşi condamnată, Patrizia Reggiani neagă şi astăzi crima. Cum a început şi s-a sfârşit una dintre cele mai tulburătoare poveşti de dragoste din lumea modei?

Cuplurile celebre sunt mereu în vizorul publicului, poate tocmai de aceea încearcă să aibă mereu o imagine perfectă. În interior, însă, lucrurile nu stau nici pe departe ca imaginea afişată, ci ascund o realitate întunecată şi turbulentă.

Uintre cele mai bune exemple în acest sens este cuplul Maurizio Gucci-Patrizia Reggiani. Când Patrizia Reggiani s-a căsătorit cu Maurizio Gucci, au devenit unul dintre primele cupluri celebre ale Italiei. Apoi, el a părăsit-o, iar ea l-a ucis. O ooveste incredibilă despre glamour, sex, trădare, moarte şi închisoare în lumea ameţitoare a modei.

Asasinarea lui Maurizio Gucci (46 de ani), în biroul său, şi procesul care a urmat, au captivat Italia la sfârşitul anilor '90. Erau lucruri senzaţionale în Milano, unde avusese loc această execuţie în stil mafiot, mai ceva ca în Napoli.

Reggiani, supranumită „Liz Taylor a brandurilorde lux”, a fost imediat suspectă. De altfel, ea îl ameninţase în mod deschis cu moartea pe Gucci, după despărţirea lor. Dar, fără probe, crima a rămas nerezolvată timp de aproape doi ani. Un pont anonim a dus la arestarea ei, în 1997, împreună cu alte patru persoane, inclusiv asasinul.

Patrizia s-a născut într-un orăşel de lângă Milano, mama ei era chelneriţă, iar tatîl ei, mult mai în vârstă, făcuse avere din afaceri cu camioane.

Erau foarte bogaţi, dar nu făceau parte din înalta societate din Milano. În tinereţe îi plăceau lucrurile frumoase - tatăl ei o răsfăţa cu blănuri scumpe şi maşini rapide - astfel că a intrat în lumea bună a tinerilor din Milano. „L-am întâlnit pe Maurizio la o petrecere şi s-a îndrăgostit nebuneşte de mine. La început nu m-am gândit prea mult la el, era doar un băiat liniştit", declara Reggiani. Aceasta a avut alţi pretendenţi, dar tânărul Gucci a impresionat-o cu bogăţia şi relaţiile sale.

S-au căsătorit în 1972, când aveau amândoi 24 de ani. Mariajul a provocat o ruptură între Maurizzio şi tatăl lui, Rodolfo, care a dezaprobat originea lui Reggiani şi, fără îndoială, personalitatea ei puternică. Maurizio era singurul lui copil. Mama sa murise când el la vârsta de cinci ani, iar tatăl său a fost întotdeauna foarte protector.

Rodolfo a revenit la sentimente mai bune după ce s-a născut nepoata sa, Alessandra. Bătrânul Gucci a cumpărat cuplului numeroase proprietăţi, inclusiv un penthouse în New York. Cuplul era deja celebru în Manhattan şi mergea la petreceri cu Jackie Onassis şi moştenitorii familiei Kennedy.  

Totul a început să se destrame după moartea lui Rodolfo în 1983, când Maurizio a moştenit 50% din acţiunile Gucci. „Maurizio a luat-o razna. Până atunci am fost consilierul său principal în toate problemele Gucci. Dar a vrut să fie cel mai bun şi a încetat să mă asculte“, declara fosta sa soţie. Între timp, compania pierduse milioane sub conducerea sa. Şi averea sa personală scădea şi a fost nevoit să vândă Gucci în întregime către Investcorp pentru 120 de milioane de dolari în 1993.

„Eram furioasă pe Maurizio pentru multe, multe lucruri la acea vreme. Dar, mai presus de toate, pentru că a pierdut afacerea familiei. A fost o prostie. A fost un eşec. Eram plină de furie, dar nu puteam face nimic“, a spus ea.

În 1985, după 13 ani de mariaj, Maurizio a părăsit-o pe Patrizia pentru o femeie mai tânără, spunându-i că pleacă într-o scurtă călătorie de afaceri. Nu s-a mai întors niciodată acasă. În anul 1991, au divorţat, iar în 1992, ea a fost diagnosticată cu o tumoare pe creier, care a fost operată. În data de 23 septembrie, 1995, soţul ei a fost împuşcat în biroul său de un bărbat angajat de Patrizia.

Pe 31 ianuarie 1997 Patrizia Reggiani a fost arestată, iar în 1998 a fost condamnată pentru uciderea soţului ei la 29 de ani de închisoare. Procesul a atras interesul mass-media, iar Reggiani a fost numită Văduva Neagră. Fiicele ei au cerut în instanţă eliberarea mamei, susţinând că tumoarea pe creier i-a afectat personalitatea. În anul 2000, curtea de apel din Milano a confirmat condamnarea, dar a redus pedeapsa la 26 de ani. În acelaşi an, Reggiani a încercat să se sinucidă, spânzurându-se cu un şiret, dar a fost salvată.

În octombrie 2011, i-a fost oferită posibilitatea de a ieşi din închisoare, urmând să efectueze muncă în folosul comunităţii, dar a refuzat spunând: „Nu am lucrat niciodată în viaţa mea şi cu siguranţă nu am de gând să încep acum". Totuşi, ea a a fost eliberată în 2014, după 16 ani în închisoare.

FOTO PROFIMEDIARecente

vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg