Previi uscarea pielii iarna cu băile cu aburi

1 72904 original jpg jpeg

Trecerea de la frig la cald afectează elasticitatea şi hidratarea pielii. Băile de aburi redau echilibrul pierdut, relaxează şi curăţă tenul în profunzime.

La oboseala pielii contribuie alimentaţia proastă,lipsa de odihnă şi,mai ales,contactul zilnic cu poluarea. Din fericire,remediul se află la îndemână:baia cu aburi care curaţă tenul în profunzime,îl relaxează şi îi redă prospeţimea. Potrivite pentru toate tipurile de ten,băile cu aburi pot fi făcute cu plante sau uleiuri eterice aromate.

4 tratamente săptămânal,pentru tenul sensibil

În principiu,pentru tenul gras şi mixt se pot realiza băi de abur de două ori pe săptămână,timp de 10 minute. Pentru tenul normal se indică o baie pe săptămână,vreme de 5 minute.Pielea sensibilă cere patru tratamente pe săptămână,dar de preferat sub formă de comprese calde. Compresele se fac din prosoape mici,din bumbac,care se înmoaie în infuzia cât mai calda,se storc uşor şi se lasă pe faţă pâna se răcesc. Procedeul se repetă de 2-3 ori,până la deschiderea porilor.

Sfat:

Persoanele care suferă de cuperoza (vinişoare de sânge pe obraz) sunt sfătuite să renunţe la comprese sau băi de aburi. Căldura dinamizează circulaţia sângelui şi accentuează roşeaţa.