Prima nuntă regală televizată s-a încheiat cu primul divorţ regal în 200 de ani. Mireasa a purtat cea mai simplă rochie

6 profimedia 0295339493 jpg jpeg

Mai mult de 300 de milioane de oameni au urmărit prima nuntă regală transmisă vreodată la televizor, pe 6 mai 1960. Cei doi miri au fost Prinţesa Margaret, sora Reginei Marii Britanii, şi fotograful de modă Antony Armstrong-Jones, protagoniştii unei transmisiuni televizate care a făcut istorie.

Ne-am obişnuit deja să le admirăm pe miresele regale, precum Kate Middleton sau Meghan Markle, în cea mai frumoasă zi din viaţa lor. Stăm confortabil pe canapea şi urmărim nunţile regale transmise la televizor fără să ne gândim că prima dată când s-a hotărât să existe camere de filmat la un asemenea eveniment, pentru a transmite în direct întreaga ceremonie nupţială, s-a petrecut acum mulţi ani în urmă, în 1960.

Prima ceremonie nupţială televizată

Conform tradiţiei regale, Prinţesa Margaret a mers cu o trăsură cu geamuri mari, pentru a putea fi văzută şi admirată, de la Casa Clarence la Westminster Abbey însoţită fiind de cumnatul ei Prinţul Phillip şi soţul Reginei Elisabeta a II-a. Acesta a condus-o pe mireasă la altar în absenţa tatălui ei, Regele George al VI-lea.

Mai mult de 2000 de persoane au fost prezente în momentul în care Prinţesa a spus „Da!” în cadrul ceremoniei nupţiale ţinute de Arhiepiscopul de Canterbury Geoffrey Fisher. După ce au devenit soţ şi soţie, Margaret şi Antony au primit titlul regal de Ducesă de Snowdon şi Lord Snowdon.

Întocmai ca Prinţul William şi Kate Middleton, Prinţesa Margaret şi noul ei soţ au apărut la balconul Palatului Buckingham, alături de alţi membri ai familiei regale britanice, imediat după ceremonie. Şi, exact ca în cazul altor nunţi regale, aceştia au luat masa împreună la palat, alături de alţi 120 de invitaţi.

Rochia şi diadema miresei

Denumită „Cea mai simplă rochie regală de mireasă din istorie”, de către revista Life, ţinuta în care a păşit Prinţesa Margaret spre altar o fi fost ea simplă, însă a fost, în acelaşi timp, clasică, atemporală, fiind rochia care a inspirat multe alte viitoare mirese în ziua lor cea mare. Până şi Meghan Markle a copiat din simplitatea rochiei Prinţesei Margaret atunci când a purtat rochia Givenchy în ziua în care i-a jurat dragoste pe viaţă Prinţului Harry.

Creată de Norman Hartnell, designerul care a realizat şi rochia de mireasă a Reginei Elisabeta a II-a cu 13 ani în urmă, ţinuta din mătase organza a avut menirea de-a evidenţia silueta perfectă a miresei regale. Rochia de mireasă a Prinţesei Margaret este, în acest moment, expusă la Palatul Kensington în cadrul expoziţiei de rochii de mireasă regale.

Diadema Portimore purtată de Margaret în ziua cea mare a fost creată în 1870 de către Garrard pentru Lady Poltimore şi a fost achiziţionată chiar de mireasă, lucru neobişnuit la acea vreme. Prinţesa a cumpărat diadema înaintea anunţării în mod public a logodnei sale şi chiar a purtat-o de câteva ori înainte de nuntă.

Lună de miere nesfârşită

După fastuosul eveniment, cei doi proaspeţi soţi au plecat într-o lună de miere care a durat nu mai puţin de şase săptămâni. Cuplul regal s-a urcat la bordul vasului britanic Brittania şi a plecat spre Caraibe pentru o distracţie de zile mari post-nuntă.

Din păcate, mariajul lor nu a durat, iar Prinţesa Margaret şi Lordul Snowdon au divorţat în 1978.  Pe de o parte, viaţa agitată a Prinţesei, care iubea petrecerile şi alcoolul, pe de altă parte infifidelităţile Lordului, au dus la primul divorţ regal după în 200 de ani.

FOTO Instagram HRH Princess Margaret, ProfimediaRecente

Dumnezeu jpg
Maria Shriver, Arnold Schwarzenegger jpg
Google Bard jpg
Luna si Mercur in trigon pe 8 februarie 3 nativi egoisti in dragoste Sursa foto shutterstock 1770076130 jpg
meghan markle printul harry botez baietel jpeg
Tori Spelling jpg
Reese Witherspoon si Robert De Niro jpg
Beyonce sursa  Instagram jpg
cutremur sursa  Shutterstock jpg
Culori care atrag norocul la bani Sursa foto shutterstock 638041264 jpg
Angelina Jolie si Jon Voight jpeg
 Matthew McConaughey si Kate Hudson jpg
Printul Harry Sasha Walpole jpg
Shania Twain foto  Instagram jpg
Jessica Simpson  Instagram jpg
Priyanca Chopra Jones shutterstock 2083738132 jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck jpeg
nuntă Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Click! pentru femei Nr 3  2023 jpeg
Menopauza jpg