Printre cele mai bune baleriene ale timpului se regăseşte şi o româncă

1 68006 original jpg jpeg

Balerinele sunt pline de graţie, şi chiar dacă sunt aşa suple, sunt foarte puternice. Ele petrec mult timp la antrenamente pentru a performa şi a ajunge cele mai bune.

Într-un top realizat de publicaţia The Telegraph,se găseşte şi numele balerinei Alina Cojocaru,din România. Ea este singura româncă care apare în top,alături de alte 11 balerine,socotite cele mai bune din toate timpurile.

Iată care sunt cele 12 balerine:1. Ana Pavlova (1881-1931)

Pe primul loc se află balerina Anna Pavlova considerată legenda baletului rus. Una dintre cele mai celebre balerine,aceasta a devenit renumită pentru tehnica ei aparent limitată,cu un farmec unic şi pentru coregrafie. Este prima balerina care a făcut un tur de balet în întreaga lume.

2. Galina Ulanova (1910-1998)

Una dintre cele mai mari balerine ale secolului 20,creditată atât ca actriţă,cât şi ca balerină minunată. Într-un tribut adus,ruşii au numit-o ” balerina de dimineaţă”. Ulanova a excelat mai ales în versiunea lui Lavrovsky lui Romeo şi Julieta lui Prokofiev. Ea a fost prima care a adus Julieta în scena Teatrului Kirov.

3. Alicia Markova (1910-2004)

Interpreta supremă Gisella,Alicia Markova a fost o forţă de modernizare catalitică atât pentru dansul britanic,cât şi pentru cel american. Ea şi-a început cariera,atunci când începea să existe baletul britanic şi a fost un rol esenţial în dezvoltarea companiilor Balet Rambert şi Royal Ballet din Marea Britanie,şi co-fondator al Baletului Naţional Englez. Împreună cu Dame Margot Fonteyn,Markova este una dintre cele două balerine recunoscute ca balerine prim absolute.

4. Margot Fonteyn (1919-1991)

O balerină de o muzicalitate incomparabilă,cu har,Fonteyn  a ajutat ca baletul să fie mai accesibil şi popular în Marea Britanie,mai mult decât a fost vreodată. După prima performanţă cu Rudolf  Nureyev,în Giselle 1962,au fost cei mai apreciaţi. Dar Foneyn a fost un star internaţional cu mult înainte de a juca cu Nureyev. Ea a abordat conducerea în Lacul lebedelor,şi rămâne în Royal Ballet ca prim balerină.

  

5. Nadia Nerina (1927-2008)

Nadia Nerina o balerină de conducere genială cu Baletul Regal,a cărei bravura a adus admiraţia ei în Rusia. Ea a câştigat nemurirea prin capodopera La Fille mal gardée Frederick Ashton,pe care a creat-o pe ei. Renumită ca cea mai bună tehniciană la Convert Garden,ea a impresionat într-un spectacol de Giselle cu o serie de se16 salturi cu schimbări rapide de picioare.

6. Nina Ananiashvili (1963)

Cu un har ademenitor,cu o mistică ispititoare,expresivitate instinctivă şi magia tehnică de a atrage publicul la ea,aceste pasiuni separă balerinele adevărate de dansatorii din balet. Acum director artistic al Baletului de stat din Georgia,locul unde s-a născut,Nina este una din elite.

7. Sylvie Guillem (1965)

Artistă completă şi semnificativă a acestei generaţii,cu o tehnică palpitantă şi o prezenţă dramatică. O mare balerină şi o mare balerină de dans contemporan. S-a alăturat Şcolii de Balet din Paris în 1977 unde a crescut orbitor până în momentul din anul 1984 când,după un spectacol matineu Lacul Lebedelor,a devenit ca mai tânără din balet,cu cel mai înalt rang în balet,din Paris.  

8. Darcey Bussell (1969)

De departe cea mai celebră balerină de origine – crescută de Baletul Regal din ultimele decenii,şi singura de după Margot Fonteyn a cărei faimă a extins dincolo de cercurile de dans. Bussell stă acum la masa juriului de la Strictly Come Dancing,dar puţini vor uita linia ei,muzicalitatea,atletismul şi strălucirea.

9. Ulyana Lopatkina (1973)    

De la începuturi nepromiţătoare ca o tânără dansatoare stângace,Uliana Lopatkina a devenit cea mai mare balerină din Rusia de astăzi,şi o legendă naţională. Foarte,foarte rar în balet un artist care intruchipează mai mult de calificare supremă şi personalitate teatrală convingătoare,vine să reprezinte un fel de vis naţional. Galina Ulanova şi Margot Fonteyn au suferit aceeaşi soartă,şi se pare că în cazul lui Lopatkina poate fi venerată în mod similar.

  10. Tamara Rojo (modelul anului 1974)    

În prezent,directorul artistic la Baletul Naţional Englez,Rojo a fost una dintre activele cele mai spectaculoase ale Baletului Regal pentru peste un deceniu,o dansatoare stea care combină talentul,tehnica,creierul,frumuseţea,ambiţia artistică şi strălucirea interpretativă într-un singur pachet inconfundabil,de clasă mondială,unde pentru partenerul ei,Carlos Acosta a fost o anumită plăcere.

  11. Alina Cojocaru (1981)    

Românca Alina Cojocaru,principala de la Baletul Regal,cea mai bună a deceniului,este una dintre cele mai mari şi mai strălucitoare balerine ale epocii moderne. Afectată de leziuni,ea a arătat totuşi întotdeauna o pasiune pentru scufundările cu capul înainte în emoţia fiecărui rol şi dans. De la Aurora a Monon la Giselle,remarci virtuozitatea.

12. Natalia Osipova (1986)

O balerină cu Royal Ballet din toamna anului trecut,Osipova a fost observată ca o primă categorie Kitri în Don Quijote,dar este o Giselle,care a fost recent la Covent Garden. Combinând elevaţia eterică cu extazul nesăbuit,ea deja arată o interpretare mereu minunată. Recente

Kim Kardashian în lenjerie intimă foto  Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams foto  Shutterstock jpg
Nicki Minaj jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal  jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg
Robbie Williams, Beyonce jpg
Click! pentru femei Nr 14  7 iulie 2024 jpeg
Matthew Perry jpeg
Brooke Shields jpg
Dorian Popa  bolovan jpg