Prinţul Philip, la un pas de centenar. Cea mai recentă fotografie a cuplului regal şi legătura incredibilă cu Familia Regală a României

1 regina si printul philip jpg jpeg

Consortul Suveranei britanice, Principele Philip, Duce de Edinburgh, împlineşte astăzi, 10 iunie, 99 de ani. Cu această ocazie, Palatul Buckingham a lansat în spaţiul virtual o fotografie nemaivăzută, în care apar Prinţul Philip şi Regina Elisabeta a II-a. Cei doi au fost rar fotografiaţi împreună de la retragerea din viaţa publică a partenerului de viaţă al Reginei, în anul 2017.

În această zi istorică, Prinţul Philip sărbătoreşte cei 99 de ani la Castelul Windsor, unde s-a retras cu Regina în luna martie, ca urmare a efectelor pandemiei.

8 regina si printul jpg jpeg

În fotografia făcută la 1 iunie, cu vedere spre patrulaterul clădirii, cei doi apar îmbrăcaţi festiv. Regina poartă o rochie semnată Angela Kelly şi o broşă cu diamante Cullinan V, iar Prinţul Philip o uniformă din colecţia regală.

Consortul Reginei a fost scump la vedere de când s-a retras din viaţa publică, ultima dată a fost văzut în ajunul Crăciunului, când a părăsit un spital din Londra. Vizita la spital a avut ca scop tratarea unei afecţiuni pre-existente.

Regina Elisabeta a II-a a apărut mai des în atenţia fanilor Casei Regale Britanice şi nu numai a lor. Săptămâna trecută, la vârsta de 94 de ani, Regina călărea un Poney Fell, cal mic de statură prin grădinile Castelului Windsor.

72 de ani de mariaj regal

Prinţul Philip şi Regina s-au întâlnit la o nuntă când erau copii. S-au revăzut ceva mai târziu, când el avea 18 ani şi prinţesa Elisabeta 13 ani. În anul 1947, la 20 noiembrie, cei doi tineri de 26 de ani, respectiv 21 de ani se căsătoreau şi îşi jurau credinţă la bine şi la greu. La 20 noiembrie 2019 s-au împlinit 72 de ani de căsnicie, cei doi formând cel mai longeviv cuplu regal.

Prinţul Philip, naşul de botez al Custodelui Coroanei

Familia Regală a României marchează această zi cu o postare specială pe o reţea de socializare, dedicată Prinţului Philip.

2 printul si regele mihai jpg jpeg

Din rândurile scrise cu acest prilej aflăm că „Ducele de Edinburgh s-a născut în acelaşi an cu Regele Mihai I, 1921, în ziua de 10 iunie. Regele Mihai şi Principele Philip au copilărit împreună, petrecând multe zile la Bucureşti, în reşedinţa de pe Şoseaua Kiseleff, la Mamaia, precum şi la Villa Sparta a Reginei Elena de lângă Florenţa“.

Un aspect deosebit de important descoperit în postarea aniversară este că „Ducele de Edinburgh este naşul de botez al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei“, ceea ce semnifică o puternică legătură între Familia Regală Britanică şi Familia Regală a României.

@instagram/theroyalfamily, @instagram/theroyalkidds

@facebook/FamiliaRegalaRecente

Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg