Puncte negre pe nas. 4 metode prin care le elimini rapid acasă

puncte negre pe nas jpeg

Dacă ai observat că ai câteva puncte negre pe nas şi îţi doreşti să scapi urgent de ele, trebuie să ai în vedere să nu agresezi prea tare pielea din dorinţa de a o curăţa excesiv. Ai răbdare şi ţine cont de aceşti paşi!

Ce sunt aceste puncte negre pe nas?

Punctele negre sunt foliculi care conţin o combinaţie de celule moarte şi sebum, aflate în interiorul porilor dilataţi. Prin expunerea la aer, are loc oxidarea melaninei şi din acest motiv capătă culoarea neagră. Potrivit dermatologilor, aproape toţi oamenii au sau au avut la un moment dat puncte negre şi este ceva normal, spun ei.

Puncte negre pe nas - Ce produse să alegi pentru a le îndepărta 

Când alegi produse destinate tratării acestor puncte negre pe nas, uită-te pe eticheta lor şi alege-le pe cele care conţin acid salicilis sau retinoizi. Cei din urmă îmbunătăţesc vizibil aspectul pielii şi ajută la prevenirea porilor astupaţi. Totodată, au calităţi antiinflamatoare, însă din cauza faptului că pot usca execesiv pielea, este bine să o hidratezi bine pentru a preveni uscarea acesteia. În urma unui consult dermatologic medicul îţi va prescrie tratamentul potrivit ţie.

Ce tratamente poţi să îţi faci acasă

Scrub natural pentru puncte negre pe nas Ai nevoie de 1 linguriţă de sare, 1 linguriţă de miere şi zeamă de lămâie. Le amesteci şi vei obţine un scrub. Masează zona cu probleme cu mişcări uşoare, circulare, aproximativ 5 minute. La final, clăteşti bine faţa cu apă călduţă. Loţiune purificatoare Prepară-ţi o loţiune cu care să îţi cureţi zilnic faţa din zeama de la o lămâie şi 5-6 linguri de lapte. Pune pe dischete demachiante acest amestec şi repetă procedura până vei obţine rezultatele dorite. Mască cu bicarbonat pentru puncte negre pe nas O variantă ieftină şi al îndemâna oricui, aceasta îţi va exfolia blând tenul şi te va ajuta să îndepărtezi inesteticele punctele negre. Amestecă o linguriţă de bicarbonat cu câteva picături de apă şi aplică masca pe zonele vizate. Las-o să acţioneze 10-15 minute, apoi clăteşte. Benzi pentru îndepărtarea punctelor negre Le poţi procura din comerţ sau, dacă doreşti, îţi poţi face singură acasă câteva. Ai nevoie de 1 linguriţă de miere, 1 linguriţă de făină şi 1 linguriţă de lapte călduţ, pe care le amesteci. Vei obţine o pastă lipicioasă. Taie câteva fâşii de pânză şi aplică această pastă pe ele, apoi fixează-le pe zonele cu probleme. Lasă-le să se usuce şi îndepărtează-le trăgând uşor de margini. Repetă procedura o dată la o săptămână.Recente

Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg
Amber Heard 0 jpg
David Beckham, Harper Beckham jpeg
Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg
Nick Cannon foto  Instagram jpg
Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval ok jpg
SAGA x MAI jpg
Tina Turner foto  Instagram jpg
Britney Spears bea litri de cafea si energizante ca sa nu doarma noptile Sursa foto shutterstock 431461978 jpg
Click! Pentru Femei jpg
Victoria Beckham, Harper Beckham jpg
Taylor Swift jpg