Răzvan Suma, soţul Analiei Selis, lansează un nou CD-VIDEO

1 51547 original jpg jpeg

Violoncelistul Răzvan Suma, unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, a susţinut între 1 şi 21 martie, în opt oraşe din ţară, turneul naţional solo „Vă place BACH?”, când a promis publicului prima înregistare completă pe CD a integralei suitelor pentru violoncel solo compuse de Bach.

Spectacolele artistului au fost o demonstraţie  de virtuozitate tehnică şi de sensibilitate artistică,într-un eveniment de muzică şi proiecţii multimedia. Turneul a fost organizat de Asociaţia Culturală „Analia Selis”.

Miercuri,9 mai,ora 19.00,cei care n-au apucat să-l asculte pe violoncellist sau cei care doresc să-l revadă au posibilitatea să asiste la lansarea oficială a CD-ului „BACH. Şase suite pentru violoncel solo”.

Evenimentul va fi organizat în foaierul Sălii Radio din Bucureşti,în pauza concertului susţinut de artist alături de Orchestra de Cameră Radio,sub bagheta dirijorului Eckart Hübner. Programul serii cuprinde lucrări ale compozitorilor Jacques Ibert,Camille Saint-Saëns şi Georg Friedrich Händel. 

Cei prezenţi la lansare vor avea ocazia să obţină un autograf acordat de Răzvan Suma.

CD-ul va fi disponibil în librăriile Cărtureşti,Humanitas,Bastilia şi Anthony Frost.

3451d80a68bd604bf468f3bef5f5422c jpg jpeg

Răzvan Suma este unul dintre cei mai activi tineri instrumentişti români,cu un repertoriu cuprinzător,realizat în cele peste cinci sute de recitaluri şi concerte susţinute în întreaga lume. Pe lângă activitatea concertistică din România,susţine frecvent concerte alături de pianistul spaniol Josu Okinena,alături de care a concertat în săli ca „Auditorio Nacional de Madrid”,„Teatro Colon” din Buenos Aires,„Kursall” din San Sebastian,Spania.

Răzvan Suma a realizat din 2006 până în prezent şase turnee în formulă de Trio – „Romanian Piano Trio” sau „Trio Strad”-alături de Alexandru Tomescu,Horia Mihail,respectiv Toma Popovici. Alături de Marin Cazacu,Alexandra Guţu şi Octavian Lup,în componenţa cvartetului de violoncele „Cellissimo”,Răzvan Suma este prezent pe scene din  Italia,Portugalia,Macao sau Maroc.

În 2009 a devenit solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio. În calitate de profesor asociat la Universitatea de Muzică Bucureşti dezvoltă o intensă activitate pedagogică şi este invitat sa predea la cursuri de măiestrie organizate în ţări ca Spania,Argentina,Coreea şi în România,în cadrul atelierelor SoNoRo-Interferenţe.

Instrumentul pe care cântă Răzvan Suma în acest moment a fost conceput de lutierul Charles Adolphe Maucotel-unul dintre cei mai apreciaţi creatori de instrumente ai epocii sale-şi a fost realizat la Paris în anul 1849. Acest instrument a aparţinut în sec. XIX celebrului violoncelist francez Pierre Fournier. Violoncelul Maucotel – Fournier i-a fost oferit lui Răzvan Suma în anul 2009 de « Fundaţia Musicha » din San Sebastian,Spania.