Recicleta, şansa la o viaţă mai bună

1 52470 original jpg jpeg

În fiecare zi, vezi trecând prin centrul Bucureştiului un tânăr cu o bicicletă neobişnuită. E Alex, un om care contribuie la reciclarea deşeurilor din Capitală şi, în acelaşi timp, îşi întreţine familia din acest job.

Sub privirea blândă şi calmul lui Alex Antonian,din Bucureşti,nu ghiceşti bătălia pe care o dă zi de zi pentru ca fiii lui să aibă o viaţă la care el nu a avut acces.

Îţi povesteşte cu seninătate cum nereuşita la liceu l-a forţat să muncească de la 15 ani,rămânând astfel cu o diplomă de opt clase.

Acum,la 37 de ani,nici nu‑şi mai aminteşte câte meserii a schimbat şi cât de greu i-a fost. Merge mai departe,trăgând după el o recicletă şi o familie cu cinci copii.

Un job salvator...Acum doi ani,Alex rămăsese din nou ­fără serviciu şi trebuia urgent să-şi găsească un alt loc de muncă. Avea acasă cinci ­copii ­mici,care aşteptau să le pună ceva pe ­masă în fiecare zi.

După multe căutări,a ajuns la o fundaţie care căuta un biciclist. De ce? Să colecteze deşeurile din centrul Bucureştiului.

Aşa a apărut recicleta,o bicicletă specială care are ataşată o cutie de depozitare. Nici nu şi-a imaginat în acel moment cum jobul îi va schimba viaţa.

Toţi cei 1.000 de lei pe care îi ia Alex pe lună merg acasă. Mai sunt şi aloca­ţiile copiilor,dar oricâte calcule ai face,greu înţelegi cum se descurcă Alex şi soţia lui,Aurelia,să le asigure copiilor minimul necesar.

Locuiesc într-o casă bătrânească a bunicii Aureliei,într-un cartier mărginaş din Bucureşti. N-au baie,nici frigider sau maşină de spălat.

Nu mai vorbesc de jucării sau de cărţi. Rareori văd copiii bomboane sau ciocolată,cumpărate din banii drămuiţi ai bunicii.

Alex cu soţia lui,Aurelia,şi cei cinci copii

38f944c59a108c3213646cd46378a603 jpg jpeg

Când a primit de lucru,Alex era bucuros că are cu ce-şi hrăni familia. ­Însă

care l-a angajat i-a oferit mult mai mult decât atât. I-a deschis uşile altei fundaţii,„SOS Satele copiilor“,care se ocupă de familiile cu probleme.

 Până nu demult,Alex şi soţia lui se mulţumeau să-şi ţină copiii acasă,pe motiv că nu au cum să-i dea la şcoală şi la grădiniţă.

Dar oamenii inimoşi de la cele două fundaţii le-au oferit copiilor haine,rechizite,alimente şi le-au înlesnit înscrierea la grădiniţe şi la şcoli. Acum toată familia lui Alex  a intrat în programe sociale”,afirmă Teodora Pălărie,vicepreşedinta fundaţiei Viitor Plus.

82d007df943cfa8792ec542f27672495 jpg jpeg

“Asistenţa socială,consilierea psihologică şi un loc de muncă stabil şi cu venituri constante,  a ţinut familia unită,lucrul cel mai bun ce se putea întâmpla pentru cei 5 copii. Altfel riscau să ajungă în orfelinate sau pe stradă. Să creşti 5 copii cu vârste între 2 şi 8 ani,cu un singur salariu,minim pe economie,bazându-te pe indemnizaţii şi subvenţii,şi fără educaţie parentală nu este deloc uşor.

Acum copiii lui merg la şcoală şi la grădiniţă,locuiesc şi se joacă împreună,rămân cu mama şi cu tata,şi acesta este cea mai importantă realizare pentru familia lui Alex. “

Copiii lui Alex vor avea un alt viitor

7a021ce3d2c0895568fa550e02b4ea86 jpg jpeg

Corneliu are 9 ani şi merge în clasa a treia,Mihai are 7 ani şi în toamnă va fi boboc,Georgeta de 6 ani şi Marian de 4 ani merg la grădiniţă.

Acasă mai ­rămâne în acest an doar Bogdan,de 3 ani.„Îmi doresc foarte mult ca ei să înveţe,să facă o şcoală profesională sau un liceu,să aibă o diplomă şi un alt ­viitor. Vreau pentru ei o viaţă diferită de a mea”,ne-a povestit Alex cu speranţă,dar şi cu îngrijorare în glas. Se întreabă zilnic cum îşi va putea susţine copiii.

Corneliu,băiatul cel mare

dad03ab1cf212cd9395cc96dc974980d jpg jpeg

Dincolo de greutăţile cu care se confruntă zilnic,fiecare zi de pedalat cu recicleta prin Bucureşti este o bucurie pentru acest tată greu încercat de viaţă.

Dimineaţa,îşi verifică recicleta,primeşte comenzile şi pleacă apoi să colecteze hârtia de la firmele mici aflate în zona centrală a Capitalei.

Aşa Bucureştiul are un vehicul ­care nu poluează şi care face o treabă utilă. ­

După cum ne povesteşte Alex,sunt o mulţime de oameni care-l opresc pe stradă ca să-l întrebe ce reciclează sau ca să ­facă o simplă fotografie cu el.

Este bucuros că ­s-a schimbat ceva în viaţa lui şi în peisajul ­Capitalei.Recente

kim kardashian jpg
Olivia Newton John, ultimul mesaj sursa  Shutterstock jpg
Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg