Relaţia specială dintre Freddie Mercury şi Monserrat Caballe. Ce confesiuni cutremurătoare i-a făcut solistul Queen

1 profimedia 0388315586 jpg jpeg

Freddie Mercury şi soprana Monserrat Caballe au lăsat lumii una dintre cele mai frumoase melodii, „Barcelona“, şi au dat startul colaborărilor inedite dintre artişti de operă şi staruri rock. Cei doi titani ai muzicii au avut o relaţie specială, derulată în ultimii ani de viaţă ai solistului trupei Queen.

Freddie Mercury şi Monserrat Caballe au scris hitul „Barcelona“ pentru Olimpiada din 1992, de la Barcelona. Din nefericire, starul rock a murit în 1991, răpus de SIDA. Totuşi, melodia a fost imnul Olimpiadei şi a devenit un hit internaţional.

Pentru publicul din toată lumea, „Barcelona“ a fost o piesă extraordinară, dar Freddie Mercury a considerat-o apogeul carierei sale. „E un vis devenit realitate, mă întreb dacă vocile noastre se vor potrivi“, declara Mercury. Această colaborare pe plan muzical a evoluat într-o relaţie apropiată, iar în ultimul său interviu, Monserrat Caballe a vorbit despre prietenia care i-a legat.

stanga
dreapta
2 profimedia 0390321280 jpg jpeg
3 profimedia 0306031467 jpg jpeg
4 shutterstock 88231834 jpg jpeg

În 1986, într-un interviu la o televiziune spaniolă, Freddie Mercury a declarat că Montserrat era artista sa preferată din toată lumea. Astfel, când Barcelona, oraşul natal al sopranei, a fost ales pentru Jocurile Olimpice din 1992, ea l-a abordat pe starul britanic pentru a înregistra împreună piesa oficială.

Când cei doi s-au întâlnit în 1987 şi nu doar o piesă, ci un întreg album s-a născut. Montserrat a dezvăluit că Freddie a venit iniţial la Barcelona şi i-a interpretat câteva dintre compoziţiile sale, propunându-i să le cânte în duet. „Am fost captivată. Piesele lui Freddie erau magnifice, erau scrise din inimă“, declara ea.

Iar Caballe i-a propus lui Mercury să înregistreze chiar un duet soprană-bariton, dar acesta a refuzat. „Nu, pentru că atunci oamenii vor vedea că pot cânta cu-adevărat“, a spus Mercury.

Fie că înregistrau şi compuneau la Barcelona sau Londra, cei doi aveau o relaţie mai mult decât profesională. „Uneori, acasă la Freddie, după cină, stăteau până la 6-7.00 dimineaţa. El cânta la pian, ea improviza. Erau nişte petreceri incredibile“, dezvăluia nepoata sopranei. „Pentru el, Montserrat era din altă lume. O iubea şi o admira enorm, voia ca totul să fie perfect. Când am ajuns la hotel, în Londra, toate camerele erau pline de tradafiri“, adăuga aceasta.

Iar Monserrat îl iubea la fel de mult. În timp ce lucrau la album, ea a susţinut un spectacol la Royal Opera House, cu Freddie în public. Şi a ţinut să-i mulţumească pentru colaborarea lor. „Stăteam acolo, în smoching, şi a trebuit să mă ridic şi să fac o reverenţă. Mi-a trmis pupici de pe scenă, i-am trimis şi eu“, declara solistul Queen,uşor jenat de acest moment.

La lansarea oficială a cântecului „Barcelona“, la Ibiza, în 1987, Freddie a glumit că îşi va dedica restul viitorului femeii pe care a numit-o Montsi: „Îmi va ocupa tot timpul acum şi aştept asta cu nerăbdare“, spunea el.

Dar timpul era ceva ce Freddie nu mai avea… În 1990, Freddie i-a mărturisit lui Montsi că starea lui de sănătate e tot mai proastă şi că nu va supravieţui pentru a interpreta cântecul lor împreună la Jocurile Olimpice.

Eram în studio, înregistram ultimele piese, şi mi-a spus: «Nu voi cânta Barcelona (la Jocurile Olimpice). Pur şi simplu nu voi fi în stare. Am SIDA, iar cu SIDA nu-ţi poţi face planuri pste doi ani!»“, declara artista spaniolă în ultimul său interviu. 

Ulterior, soprana a făcut o înregistrare special pentru prietenul său: „ „Mi-a mărturisit că i-ar fi plăcut să fi cântat aria din «Fantoma de la Operă» şi i-am spus că o voi înregistra. Şi am înregistrat-o în studio pentru el“. Monserrat Caballe a încetat din viaţă în 2018, la 85 de ani.

FOTO Profimedia, ShuuterstockRecente

Blue jpeg
Rebel Wilson jpeg
Elon Musk jpg
vineri jpg
Tom Hanks și Rita Wilson au fost depistați pozitiv cu COVID 19 la începutul lunii martie  jpeg
numerologie
Elvis Presley
Victoria Beckham jpg
Copii jpg
Shurubel 1 jpeg
Regina Victoria – secvențe jpeg
Cameron Diaz jpg
Kate Hudson jpg
Kate Middleton în verde OK Mag jpg
andreea mantea
profetie   shutterstock 430507258 jpg
minciuna   shutterstock 1929158141 jpg
kim kardashian fata jpg
aursiargintaec@clickpentrufemei ro jpg
ZM RO elderflower Advertorial 900x500px LO 01 1 jpg