Remedii care combat petele şi pistruii

1 74313 original jpg jpeg

Pe timp de vară, soarele favorizează apariţia petelor şi a pistruilor, în special în cazul persoanelor cu pielea sensibilă şi deschisă la culoare. Remediile din natură te pot ajuta să scapi de problemele pielii şi să te bucuri în continuare de vremea călduroasă!

Mască din pătrunjel

Utilă în special pentru femeile de peste 40 de ani,masca preparată din pătrunjel redă elasticitatea pielii şi îndepărtează petele şi pistruii. Ai nevoie de câteva frunze proaspete de pătrunjel,pe care le toci mărunt. Aplică masca pe faţă,dar evită zona pleoapelor,şi lasă să acţioneze 20-30 de minute. Ulterior clăteşte cu apă rece şi dă-te cu o cremă hidratantă.

Dacă petele şi pistruii sunt intens coloraţi,prepară-ţi un decoct din rădăcină de pătrunjel. Toarnă 1 litru de apă rece peste 2 linguri de plantă. După 2-3 ore,pune amestecul la fiert,30 de minute. Lasă decoctul la răcit,strecoară-l şi amestec-l cu sucul unei lămâi. În soluţia obţinută înmoaie o dischetă demachiantă şi şterge-te dimineaţa şi seara,pe pielea uscată şi curată.

Mască din fructe de pădure

Zdrobeşte câteva fructe de pădure,aplică-le pe faţă şi lasă-le să acţioneze 20-30 de minute. Clăteşte apoi cu apă caldă şi dă-te cu o cremă hidratantă.

Mască din ceapă

Acest remediu este indicat în special pentru tenul normal şi gras. Zdrobeşte o ceapă,iar sucul obţinut aplică-l pe faţa curată. Aplică apoi un strat subţire de smântână şi lasă să acţioneze 10 minute. Clăteşte cu apă caldă.

Citeşte şi:

Soluţii care te scapă de pistrui

Cum să scapi de pe petele de pe piele

Mască din fulgi de ovăz

Peste 2 linguri de fulgi de ovăz toarnă lapte fierbinte,cât să-i acopere. Lasă-i să se înmoaie 15 minute,apoi aplică masca pe faţă timp de 20-30 de minute. Clăteşte cu apă caldă.

Mască din cartofi

Fierbe un cartof,iar când este gata,zdrobeşte-l,adaugă 2-3 picături de ulei de măsline,1 lingură de lapte şi 1 linguriţă de făină de migdale. Aplică masca pe faţă şi las-o să acţioneze 20 de minute. Clăteşte cu apă caldă şi dă-te cu cremă.

Remediu cu păpădie

Peste 2 linguri de rădăcină uscată de păpădie toarnă 300 ml apă. Fierbe amestecul 15 minute. A doua zi aplică pe pete şi pistrui soluţia obţinută.

Mască din lămâie

Dă-te pe faţa curată cu cremă hidratantă. Taie o lămâie în felii subţiti şi pune-le pe faţă. Lasă-le să acţioneze 10 minute. La final şterge-te cu o dischetă demachiantă înmuiată în lapte rece.