Remedii naturale pentru ochii uscaţi

1 72938 original jpg jpeg

Având grijă de ochii tăi este cel mai important lucru. În prezent, aceştia ne sunt expuşi la diverşi factori care îi pot afecta în mod semnificativ, cum sunt calculatorul sau televizorul. Astfel, ochii pierd o parte din capacităţile lor cele mai importante şi în plus, aceasta a devenit o problemă frecventă.

Iată câteva remedii naturale pentru ochii uscaţi,care este una dintre cele mai frecvente probleme:

1. Clipitul

Una dintre cele mai simple remedii naturale împotriva ochilor uscaţi este să clipeşti mereu. Este răspunsul automat al ochii tăi. Cu toate acestea,uneori nu o faci frecvent,ceea ce poate avea consecinţe negative. Atunci când te afli în faţa unui calculator,ochii tăi au tendinţa să privească fără să clipească,ceea ce provoacă uscarea şi disconfortul.Prin clipire se activează lacrima de producţie,care luptă sec. Cel mai bine este să faci exerciţii,astfel încât să poţi controla timpii pentru a clipi într-o perioadă determinată de timp. În cazul în care petreci mult timp în faţa unui computer sau televizor,cel mai bine este să iei o pauză de 10 minute la fiecare oră. Ca urmare,ochii tăi vor lubrifia şi se vor odihni.

2. Muşeţelul

Acesta este un produs natural,care este de mare ajutor pentru a lubrifia ochii. Trebuie doar să faci o infuzie cu muşeţel,strecori lichidul şi înmoi o bucată de pânză curată,cu nişte ceai. Pune pânza pe ochii închişi şi las-o să acţioneze 15 minute. Muşeţelul,în plus faţă de lubrifiere,reduce inflamaţia şi relaxează ochii.

O altă opţiune este pur şi simplu de a absorbi sau comprima în apă rece o cârpă şi de a face aceeaşi procedură. Poţi repeta acest proces de două sau de trei ori pe săptămână,în principal,pe timp de noapte înainte de a merge la culcare. Este foarte important să fii atentă dacă porţi lentile de contact.  

3. Umezeşte aerul

Umidificarea aerului este o altă opţiune naturală de a lupta cu ochii uscaţi,în special în zonele extrem de uscate. În prezent,este foarte uşor să cumperi aparate care scot vapori din când în când şi,ca rezultat,va umidifica aerul. Dacă nu ai unul,poţi fierbe nişte apă într-o oală şi aburul de la ea,să vină spre faţa ta.

Desigur,umezeala din aer va ajuta să lubrifieze şi să se simtă relaxat ochiul. Va împiedica disconfortul sau iritarea,care tinde să fie frecventă atunci când ochii sunt în medii foarte uscate.

4. Castravetele

Castravetele este unul dintre cele mai populare remediipentru relaxarea şi reducerea inflamaţiei ochilor. Acesta este folosit pentru a face măşti sau în produsele cosmetice care sunt aplicate în zona ochilor. Cel mai bine este să aplici câteva felii de castravete pe care le pui pe ochii închişi. Lasă-le să acţioneze 20 de minute,astfel ochii se vor hidrata şi relaxa. Dacă ai umflături,castravetele va ajuta la reducerea inflamaţiei din pleoape.

5. Ceaiul negru

Acesta are proprietăţi antioxidante carehidrateazăochii,dacă aceştia sunt uscaţi. Se acţionează la fel ca şi cu muşeţelul. Faci ceai şi aplici cu ajutorul unei pânze curate peste ochii închişi.

6. Cartoful

Deoarece conţine o cantitate mare de apă,cartoful,la fel ca şi castravetele,este un produs natural foarte bun pentru combaterea uscăciunii din ochi. Taie câteva felii de cartof şi pune-le pe ochii închişi. Lasă-le acolo câteva minute,mai ales pe timp de noapte înainte de a merge la culcare. În plus,faţă de hidratarea ochiilor,cartoful relaxează şi reduce inflamţia din ei. Dacă este necesar,modifică feliile,astfel încât hidratarea să fie constantă şi,astfel vei obţine cele mai bune rezultate.