Remedii naturiste pentru arsurile solare

Dacă te-a prins soarele mai tare decât ţi-ai fi dorit, nu uita să apelezi la tratamentele naturiste. Ele pot înlătura rapid orice disconfort.
Oriunde ţi-ai petrece vacanţa,la mare sau la munte,nu neglija faptul că soarele se poate transforma oricând dintr-un aliat al sănătăţii tale într-un inamic veritabil. Oricât de prevăzătoare ai fi,nu poţi preveni totdeuna arsurile solare. Iată câteva soluţii naturale de îngrijire,ieftine şi eficiente.Ceapa,prim ajutor
Ceapa crudă este cunoscută pentru calităţile sale tămăduitoare deoarece acţionează ca un calmant asupra pielii înroşite de soare. O poţi aplica direct pe zonele afectate sub formă de rondele în scop dezinfectant,răcoritor,calmant şi antiinflamator.
Disconfortul arsurilor de soare poate fi diminuat cu ajutorul compreselor cu castraveţi. La prepararea lor vei avea nevoie de 400 g de castraveţi şi 100 g de iaurt. Aceştia se dau pe răzătoarea mare,se amestecă cu iaurt şi se lasă la frigider până ce amestecul se răceşte. Apoi,se aplică în mod egal pe zona afectată şi se lasă să acţioneze până ce senzaţia de rece dispare. Compresele se pot pune până la vindecarea completă a arsurilor.
Sucul de măr,dezinfectant natural
Mărul,cel mai răspândit fruct de pe mapamond, tratează cu succes şi rănile produse de arsurile solare. Sucul proaspăt,picurat direct pe leziuni are un rol dezinfectant. Mai mult,mineralele din pulpa şi coaja de măr contribuie la o vindecare mai rapidă.
Poţi trata eficient problemele tenului ars de soare cu ajutorul produselor apicole. Mai întâi trebuie să-ţi reîmprospătezi faţa cu apă rece. Apoi,cu ajutorul unei dischete demachiante,poţi aplica miere pe tot tenul,lăsând-o să acţioneze câteva minute. La final,aplici o compresă rece. Mierea are un rol hidratant,astfel evitându-se formarea başicilor şi a cicatricilor.
Oţetul de mere grăbeşte vindecarea
Ştiai că,oţetul de mere este cel mai vechi leac din lume? Acesta a fost consemnat pentru prima dată în tratatele de medicina egipteană,scrise în urmă cu aproape trei milenii. Aşadar,pentru un efect răcoritor prepară un amestec de oţet îndoit cu apă şi aplică-l peste arsuri sub formă de comprese.
Extractul de arnică are o acţiune cicatrizantă şi antiseptică. De aceea,medicina naturistă recomandă un amestec din 15 g de extract de arnică şi 100ml de apă. Cu acesta se tamponează zonele arse,de două ori pe zi,până la vindecarea lor.
Frunzele de varză calmează usturimea
Cultivată de greci încă din Antichitate,varza este cel mai răspândit leac folosit în tratarea a peste 80 de afecţiuni. Mai mult,frunzele zdrobite de varză tratează cu succes arsurile solare dacă sunt aplicate direct pe zonele inflamate.