Remedii naturiste pentru tratarea acneei

1 66429 original jpg jpeg

Dacă şi tu te lupţi cu episoadele repetate de apariţie a acneei, evită tratamentele cu multe chimicale şi recurge la remediile naturiste, uşor de făcut în propria casă.

Miere,pentru curăţarea tenului

Atât pentru tenul acneic,cât şi pentru cel deshidratat este ideală masarea cu miere,în timpul ritualului de îngrijire de dimineaţă. Ia o linguriţă de miere şi,cu ajutorul degetelelor,întinde mierea pe faţă şi începe să faci un masaj de câteva minute,urmat de o clătire cu apă călduţă. Datorită proprietăţilor antibacteriene ale mierii,ea ajută tenul agresat şi-l repară. În plus,îndepărtează sebumul în exces,hidratând totodată pielea feţei.

Oţet de mere,tonic facial

Folosit dinineaţa şi seara,oţetul de mere calmează tenul,deblochează porii,reechilibrează pH-ul pielii. Tot ce trebuie să faci este să-ţi tamponezi faţa cu o bucată de vată sau o dischetă pentru demachiat îmbibată cu un amestec de oţet de mere şi apă sau ceai verde. E de preferat ca la început să foloseşti o cantitate mai mică de oţetşi să testezi remediul pe o porţiune mică de piele,pentru că poate fi prea dur cu pielea ta.

Atenţie!

Ai grijă ca mixul de oţet să nu pătrundă în ochi,pentru că poate să usture.

Mască cu scorţişoară

Un alt tratament pentru tenul cu probleme este mascacu scorţişoară,miere şi nucşoară. La două linguri de miere,pune praf de scorţişoară şi de nucşoară cât să rezulte o pastă uşor de întins pe faţă. Lasă masca să acţioneze cât mai mult,o oră chiar,dacă reuşeşti,sau minimum 15 minute,apoi îndepărteaz-o cu apă călduţă.

Masaj cu cartofi raşi

Benefici şi pentru tenul acneic,cartofii au darul de a reduce efectele excesului de sebum şi de a repara pielea afectată de acnee. Antioxidanţii pe care-i conţin stimulează pielea să se refacă prin formarea de celule noi. Pe tenul proaspăt spălat,aplică pulpa şi zeama de la un cartof ras. Masează circular tenul,apoi lasă cartoful să acţioneze timp de un sfert de oră. La final,clăteşte faţa cu apă nici prea caldă,nici prea rece.

Mască de albuşuri de ou

Oul,în special albuşul reduce apariţia acneei şi estompează urmele lăsate pe faşă de această problemă. Bate 2-3 albuşuri de ou ca pentru bezele,până obţii o spumă tare. Aplică mai multe staturi,3-4,aşteptând să se usuce fiecare în parte până la aplicarea următorului. După 20 de minute,îndepărtează masca folosind apă clăduţă. Albuşurile îndepărtează excesul de sebum,hidratează tenul,iar proteinele şi vitaminele pe care le conţin combat reapariţia acneei. Recente

Hedy Lamar foto  Crossroads (1942) jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Rihanna foto  Instagram jpg
Coperta Click! pentru femei Nr 11 2024 jpg
Jennifer Garner jpg
Hannah Dodd foto  Shutterstock jpg
Sarah Jessica Parker jpg
Jessica Alba foto  Shutterstock jpg
Jessica Biel jpg
Sarah Wayne Callies foto  Shutterstock jpg
ten frumos jpg
Britney Spears jpg
Courteney Cox si Matthew Perry jpg
Boney M XP 1 png
Jane Seymour foto  Shutterstock jpg
Zodii ai caror nativi sunt atenti la detalii Sursa foto shutterstock 2039710754 jpg
Traditii la nunta jpg
Chris Pine arată diferit jpg
Prințesa Roz foto  Shutterstock jpg
copil speriat foto  Shutterstock jpg