Remedii naturiste pentru tratarea acneei

1 66429 original jpg jpeg

Dacă şi tu te lupţi cu episoadele repetate de apariţie a acneei, evită tratamentele cu multe chimicale şi recurge la remediile naturiste, uşor de făcut în propria casă.

Miere,pentru curăţarea tenului

Atât pentru tenul acneic,cât şi pentru cel deshidratat este ideală masarea cu miere,în timpul ritualului de îngrijire de dimineaţă. Ia o linguriţă de miere şi,cu ajutorul degetelelor,întinde mierea pe faţă şi începe să faci un masaj de câteva minute,urmat de o clătire cu apă călduţă. Datorită proprietăţilor antibacteriene ale mierii,ea ajută tenul agresat şi-l repară. În plus,îndepărtează sebumul în exces,hidratând totodată pielea feţei.

Oţet de mere,tonic facial

Folosit dinineaţa şi seara,oţetul de mere calmează tenul,deblochează porii,reechilibrează pH-ul pielii. Tot ce trebuie să faci este să-ţi tamponezi faţa cu o bucată de vată sau o dischetă pentru demachiat îmbibată cu un amestec de oţet de mere şi apă sau ceai verde. E de preferat ca la început să foloseşti o cantitate mai mică de oţetşi să testezi remediul pe o porţiune mică de piele,pentru că poate fi prea dur cu pielea ta.

Atenţie!

Ai grijă ca mixul de oţet să nu pătrundă în ochi,pentru că poate să usture.

Mască cu scorţişoară

Un alt tratament pentru tenul cu probleme este mascacu scorţişoară,miere şi nucşoară. La două linguri de miere,pune praf de scorţişoară şi de nucşoară cât să rezulte o pastă uşor de întins pe faţă. Lasă masca să acţioneze cât mai mult,o oră chiar,dacă reuşeşti,sau minimum 15 minute,apoi îndepărteaz-o cu apă călduţă.

Masaj cu cartofi raşi

Benefici şi pentru tenul acneic,cartofii au darul de a reduce efectele excesului de sebum şi de a repara pielea afectată de acnee. Antioxidanţii pe care-i conţin stimulează pielea să se refacă prin formarea de celule noi. Pe tenul proaspăt spălat,aplică pulpa şi zeama de la un cartof ras. Masează circular tenul,apoi lasă cartoful să acţioneze timp de un sfert de oră. La final,clăteşte faţa cu apă nici prea caldă,nici prea rece.

Mască de albuşuri de ou

Oul,în special albuşul reduce apariţia acneei şi estompează urmele lăsate pe faşă de această problemă. Bate 2-3 albuşuri de ou ca pentru bezele,până obţii o spumă tare. Aplică mai multe staturi,3-4,aşteptând să se usuce fiecare în parte până la aplicarea următorului. După 20 de minute,îndepărtează masca folosind apă clăduţă. Albuşurile îndepărtează excesul de sebum,hidratează tenul,iar proteinele şi vitaminele pe care le conţin combat reapariţia acneei. Recente

Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg