Remedii pentru cele mai comune probleme

1 63228 original jpg jpeg

Nu sunt probleme atât de grave încât să pericliteze viaţa, dar de multe ori sughiţul, un coş apărut pe faţă, balonarea sau buzele crăpate pot fi o sursă de nervi, un mod de a te face să te simţi ruşinată sau un lucru care îţi provoacă durere.

Multe persoane ignoră aceste probleme şi aşteaptă să treacă. Dar există câţiva paşi pentru ca fiecare dintre ele să dispară mai repede.

Dacă ai gura uscată…

…bea mai multă apă. De asemenea,guma de mestecat sau o acadea fără zahăr pot fi de ajutor. Reducerea cafeinei este o altă soluţie. În plus,dacă eşti fumătoare,ar trebui să renunţi la acest viciu.

"Dacă niciuna dintre aceste soluţii nu funcţionează, ar trebui să consultaţi un medic. Există posibilitatea să aveţi o altă problemă, o infecţie respiratorie, sinuzită cronică sau diabet",a explicat doctorul Roshini Raj,editor al revistei Health.

Dacă strănuţi frecvent…

…trebuie să te gândeşti foarte bine când se întâmplă pentru a-ţi da seama la ce eşti alergică. “Praful,polenul,animalele sunt cele mai frecvente cazuri de alergii",precizează doctorul Rachel C. Freeman,profesor asistent de pediatrie la Universitatea de Medicină Indiană. Consultarea unui alergolog este cea mai bună soluţie. După depistarea cauzei,evitarea ei va fi facilă.

Dacă ai buzele crăpate…

…aplică creme speciale concepute pentru astfel de probleme. De asemenea,doctorul Raj avertizează că unele crăpături apărute în colţul gurii pot fi semnul unei deficienţe de vitamine.

Dacă te simţi balonată…

…fă o plimbare de 10-15 minute. Doctorul Raj mai recomandă aplicarea de presiune uşoară într-un mod circular,cu patru degete deasupra buricului pentru cinci minute.