Reţete de măşti faciale pentru îndepărtarea punctelor negre

1 70888 original jpg jpeg

Punctele negre pot apărea pe faţă din mai multe motive. Acestea pot fi cauzate de anumite boli de ficat, caz în care ar trebui să fie tratată boala în primul rând, şi apoi petele o să dispară. Pe de altă parte, punctele se pot dezvolta ca urmare a excesului de pigmentare, consumul de pastile excesiv, dar şi expunerea excesivă la soare.

Iată câteva reţete de măşti care elimină punctele negre:

1. Mască pe bază de aloe vera

Aloe Vera este una dintre plantele cele mai folosite în tratamentelepentru piele. Pentru punctele negre care sunt apărute deja pe faţă sau în orice parte a corpului,aceasta ajută la eliminarea lor,hidratează şi hrăneşte pielea,lăsând-o catifelată.Pentru prepararea acestei măşti,trebuie să amesteci o lingură de gel de aloe vera,cu o jumătate de lingură de suc de lămâie,pe care le amesteci bine. Aplică amestecul obţinut pe zona afectată şi las-o să acţioneze 20 de minute,după care clăteşti cu apă caldă.

2. Mască pe bază de fulgi de ovăz şi lămâie

Un alt produs foarte eficient pentru acest tip de problemă sunt fulgii de ovăz. Pentru a obţine această mască facială,amestecă într-un bol o lingură de fulgi de ovăz şi sucul de la o lămâie,pe care le amesteci bine,după care aplici masca obţinută pe zona cu puncte negre. Las-o să acţioneze 20 de minute,apoi clăteşte bine cu apă caldă. Repetă acest tratament de două ori pe săptămână.  

3. Mască pe bază de castrveţi

Castraveţii sunt hrănitori pentru piele şi ohidratează. Pentru a face această mască,ai nevoie de un castravete şi de o lingură de miere. Într-un bol,pisează castravetele,adaugă lingura de miere şi amestecă bine. După ce te-ai spălat pe faţă,aplică masca pentru 20 de minute. După aceea,clăteşte faţa cu apă caldă şi aplică o cremă hidratantă. Repetă acest tratament de 2-3 ori pe săptămână şi vei vedea rezultatele.

Alte remedii eficiente care îndepărtează punctele negre:

1. Iaurtul conţine componente care te ajută să stopezi apariţia punctelor negre. Aplică pe faţă un pic de iaurt şi lasă-l să acţioneze jumătate de oră,în fiecare seară înainte de culcare,timp de câteva săptămâni. Este un remediu de casă simplu şi eficient.

2. Morcovul este unul dintre produsele naturale care conţin elemente nutritive pentru piele. Mai mult decât atât,unul dintre cele mai importante beneficii constă în eliminarea punctelor negre. Pentru a face acest remediu natural mai eficient,adaugă iaurt sau miere pentru a da pielii un

.

Mască pe bază de morcov

Ingrediente

 -1 morcov  

 -1 sau 2 linguri de iaurt natural

 -o jumătate de lingură de ulei de măsline sau de migdale

Mod de preparare:

Într-un vas,pune morcovul spălat şi curăţat,jumătatea de lingură de ulei de măsline şi cele două linguri de iaurt natural,pe care le pasezi cu blenderul. Aplică pe toată faţa masca obţinută şi las-o să acţioneze jumătate de oră,după care clăteşti cu apă caldă. Repetă acest tratament de două ori pe săptămână.

Un alt lucru important de ştiut este că măştile făcute în casă,care au lămâia ca unul dintre ingrediente,ar trebui să se aplice numai pe timp de noapte pentru că atunci când lămâia intră în contact cu soarele,s-ar putea agrava starea punctelor negre.