Ritual de înfrumuseţare cu apă rece

1 63051 original jpg jpeg

Deşi duşul fierbinte este cu adevărat tentant, cel puţin în această perioadă mai rece a anului, află că apa fierbinte îţi poate usca atât pielea, cât şi părul. Apa rece, spre deosebire de cea caldă, nu îţi predispuse pielea şi părul la daune. Din contră, e chiar indicată!

SebumulAtât pielea,cât şi părul nostru sunt protejate de un strat de ulei natural sau lubrifiant,numit sebum. Apa fierbinte poate usca acest strat de sebum preţios,făcându-ţi pielea uscată şi părul fragil. Apa fierbinte poate duce,de asemenea,şi la pori „înfundaţi”,mai ales dacă obişnuieşti să ieşi imediat după duş,din casă.

Apa rece,în schimb,îţi poate face părul mai strălucitor şi pielea mai sănătoasă. Duşurile reci sunt una dintre cele mai mari secrete anti-îmbătrânire,pentru că îţi păstrează pielea fermă,vibrantă şi elastică. Pe termen lung duce,de asemenea,şi la un păr puternic,şi deci rezistent.

Apa rece îţi ţine cuticulele părului închise,ceea ce face părul mai puternic şi previne acumularea impurităţilor în stratul scalpului. Un păr mai puternic împiedică practic ruperea firelor,atunci când te piepteni,şi ajută la încetinirea globală a căderii acestora.

Apa rece din timpul clătirii,după şamponare,ajută la întărirea stratului cuticular şi poate fi benefică şi pentru cei cu probleme de scalp şi păr gras.

Dacă la sfârşitul duşului tău zilnic rezişti în apă rece timp de 2-4 minute,poţi contribui la întinerirea pielii tale. După deschiderea porilor în apă caldă,este recomandat să dai cu duşul,cu apă rece,pe întreg corpul,tocmai pentru a-i închide la loc. Apă rece închide porii,împiedicându-i să se „înfunde” cu diverse reziduuri,şi deci elimină,pe termen lung,problema acneei.

Apă rece contribuie şi la detoxifiere,prin „stoarcerea” de toxine şi deşeuri din piele. Dar şi mai important,ajută la încetinirea producţiei de sebum a pielii,pentru o bună perioadă de timp. Nu vei mai avea acea senzaţie de piele grasă,imediat după un drum făcut în oraş sau imediat cum ai ajuns la locul de muncă.

Aceleaşi daună pe care le are de suportat pielea ta,se pot face simţite şi la nivelul părului tău! În urma spălării du apă caldă sau fierbinte,părul tău rămâne fără uleiurile sale naturale şi sănătoase. Dupa ce te speli pe cap cu apă caldă,folosind atât pe şampon,cât şi balsam,lasă-ţi părul să stea în apă rece,preţ de câteva minute,pentru a închide porii şi cuticulele. Acest lucru sporeşte rezistenţa părului şi îl face şi mai strălucitor,dar şi mai puţin creţ.Recente

Kourtney Kardashian însărcinată Instagram jpg
Jennifer Lopez jpeg
Shania Twain la aproape 60 de ani jpg
caine jpg
parola jpg
palpitatii jpg
Joan Collins foto  Shutterstock jpg
Beyonce jpg
actor pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Hedy Lamar foto  Crossroads (1942) jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Rihanna foto  Instagram jpg
Coperta Click! pentru femei Nr 11 2024 jpg
Jennifer Garner jpg
Hannah Dodd foto  Shutterstock jpg
Sarah Jessica Parker jpg
Jessica Alba foto  Shutterstock jpg
Jessica Biel jpg
Sarah Wayne Callies foto  Shutterstock jpg
ten frumos jpg