Ritual de înfrumuseţare cu apă rece

1 63051 original jpg jpeg

Deşi duşul fierbinte este cu adevărat tentant, cel puţin în această perioadă mai rece a anului, află că apa fierbinte îţi poate usca atât pielea, cât şi părul. Apa rece, spre deosebire de cea caldă, nu îţi predispuse pielea şi părul la daune. Din contră, e chiar indicată!

SebumulAtât pielea,cât şi părul nostru sunt protejate de un strat de ulei natural sau lubrifiant,numit sebum. Apa fierbinte poate usca acest strat de sebum preţios,făcându-ţi pielea uscată şi părul fragil. Apa fierbinte poate duce,de asemenea,şi la pori „înfundaţi”,mai ales dacă obişnuieşti să ieşi imediat după duş,din casă.

Apa rece,în schimb,îţi poate face părul mai strălucitor şi pielea mai sănătoasă. Duşurile reci sunt una dintre cele mai mari secrete anti-îmbătrânire,pentru că îţi păstrează pielea fermă,vibrantă şi elastică. Pe termen lung duce,de asemenea,şi la un păr puternic,şi deci rezistent.

Apa rece îţi ţine cuticulele părului închise,ceea ce face părul mai puternic şi previne acumularea impurităţilor în stratul scalpului. Un păr mai puternic împiedică practic ruperea firelor,atunci când te piepteni,şi ajută la încetinirea globală a căderii acestora.

Apa rece din timpul clătirii,după şamponare,ajută la întărirea stratului cuticular şi poate fi benefică şi pentru cei cu probleme de scalp şi păr gras.

Dacă la sfârşitul duşului tău zilnic rezişti în apă rece timp de 2-4 minute,poţi contribui la întinerirea pielii tale. După deschiderea porilor în apă caldă,este recomandat să dai cu duşul,cu apă rece,pe întreg corpul,tocmai pentru a-i închide la loc. Apă rece închide porii,împiedicându-i să se „înfunde” cu diverse reziduuri,şi deci elimină,pe termen lung,problema acneei.

Apă rece contribuie şi la detoxifiere,prin „stoarcerea” de toxine şi deşeuri din piele. Dar şi mai important,ajută la încetinirea producţiei de sebum a pielii,pentru o bună perioadă de timp. Nu vei mai avea acea senzaţie de piele grasă,imediat după un drum făcut în oraş sau imediat cum ai ajuns la locul de muncă.

Aceleaşi daună pe care le are de suportat pielea ta,se pot face simţite şi la nivelul părului tău! În urma spălării du apă caldă sau fierbinte,părul tău rămâne fără uleiurile sale naturale şi sănătoase. Dupa ce te speli pe cap cu apă caldă,folosind atât pe şampon,cât şi balsam,lasă-ţi părul să stea în apă rece,preţ de câteva minute,pentru a închide porii şi cuticulele. Acest lucru sporeşte rezistenţa părului şi îl face şi mai strălucitor,dar şi mai puţin creţ.



Recente

Caline Dion  foto   Instagram jpg
MAGIC IN THE AIR jpg
Hailey Bieber jpg
Tom Cruise i a interzis lui Nicole Kidman 1  foto   Shutterstock jpg
Ryan Reynolds și Blake Lively jpeg
Esta TerBlanche  foto   Shutterstock jpg
Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Kate Middleton jpeg
Care sunt complexele tale fizice in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 526923172 jpg
Chitaristul trupei The Rolling Stones jpg
Jessie J jpg
Kim Kardashian, copii jpeg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
Brigitta Gheorghe, de la muzica la arta culinara 1  Sursa foto arhiva personala jpg
Barbosu  Sursa foto arhiva personala jpg
The Simpsons  foto   Imdb jpg
Mirosuri pe care cainii le resping jpg
Spune mi zodia ta si vei afla ce nuanta de ruj te pune in evidenta  Sursa foto shutterstock 2477758069 jpg
loialitate jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial  Sursa Foto   Shutterstock jpg