Roşiile previn înroşirea pielii

1 74096 original jpg jpeg

Alimentaţia are un rol important în menţinerea sănătăţii pielii. Iată care sunt cele mai importante alimente pe care ar trebui să le incluzi în dieta ta.

Consumul de roşii previne apariţia petelor roşii ce pot apărea la nivelul feţei. Bogate în licopen,roşiile protejază pielea atât de arsurile solare,cât şi de efectele negative ale temperaturilor scăzute. Mai mult,cercetătorii germani afirmă că persoanele care consumă roşii în mod constant au mai puţine riduri,decât persoanele care nu includ aceste legume în alimentaţia lor de zi cu zi.

Merele,bogate în quercitină

Quercitina este un antioxidant care se găseşte din plin în coaja merelor. Acest antioxidant protejează pielea de razele UV şi previne înmulţirea celulelor canceroase care pot conduce la dezvoltarea cancerului de piele. De asemenea,consumul a cel puţin 2 mere pe săptămână reduce riscul de a suferi de afecţiuni cardiovasculare.

Ouăle menţin pielea catifelată

Ouăle conţin luteină şi zeaxantină,doi antioxidanţi care au rolul de a preveni apariţia liniilor fine din jurul ochilor şi gurii,a petelor maronii şi a cancerului de piele. Totodată,studiile arată că un consum frecvent de ouă menţine pielea catifelată şi hidratată.