Salvia beneficii. Cum te ajută să ai un ten şi-un păr de nota 10

1 72933 original jpg jpeg

Salvia beneficii. Această plantă extrem de aromată are numeroase beneficii asupra organismului. Pe lângă faptul că tratează o serie de afecţiuni, salvia joacă un rol important în îngrijirea pielii şi a părului.

Salvia beneficii - Menţine părul strălucitor

Vara este sezonul în care părul suferă din cauza expunerii excesive la soare,motiv pentru care trebuie să acorzi o atenţie deosebită îngrijirii  podoabei capilare. Pentru menţinerea culorii naturale şi a strălucirii,specialiştii recomandă folosirea unui decoct combinat de salvie preparat în felul următor.

Salvie pentru păr

Se pun 3-4 linguri de salvie mărunţită la macerat în jumătate de litru de apă,timp de 8-10 ore,dupa care se filtrează. Preparatul rezultat se pune deoparte,iar planta rămasă dupa filtrare se fierbe din nou într-o jumătate de litru de apă aproximativ 5 minute,dupa care se lasă să se racească şi se filtrează. În final se amestecă cele doua extracte,obţinându-se astfel aproximativ un litru de preparat.

Amestecul se foloseşte după ce te-ai spălat cu şampon pentru clătirea părului. Folosit în mod constant,decoctul contribuie şi la întărirea şi închiderea culorii părului.

Salvia beneficii - Reduce petele pigmentate

Decoctul combinat de salvie poate fi folosit şi pentru îngrjijirea tenului. În cazul în care ai tenul palid sau este încărcat din cauza petelor pigmentate,spală-te pe faţă,în fiecare zi,cu această soluţie pe bază de salvie.

De asemenea,este indicat ca seară să aplici pe faţă comprese înmuiate în decoct. Pentru a beneficia de efectele pozitive ale salviei ţine compresele pe faţă timp de 15-20 de minute.