Scapă de călcâiele crăpate cu ingrediente la-ndemână!

1 71169 original jpg jpeg

Există o mie şi una de motive pentru care ai călcâie ucate şi crăpate. Câteva gesturi de îngrijire simple te scapă de neplăceri.

Călcâiele crăpate sunt cauzate de lucruri din viaţa de zi cu zi – statul mult în picioare,mersul pe jos prin casă-,dar pot fi şi semnul unei carenţa de vitamine şi minerale sau un simptom al hipotiroidiei. De asemenea,încălţămintea cu talpă dură poate avea acelaşi efect neplăcut.

Trebuie să iei măsuri!

Cea mai simplă metodă este ca,în fiecare seară,să înmoi tălpile picioarelor în apă caldă,apoi să frecă călcâiele cu sare grunjoasă şi cu piatră ponce. După ce ai terminat operaţiunea,e obligatoriu să le ungi cu o cremă cu consistenţă mare – vaselină,cremă cu unt de cacao. Dacă ai răni pe călcâie,unge-le cu cremă de gălbenele,după ce ai frecat cu piatră ponce.

În apa de înmuiere a tălpilor,stoarce zeama de la două lămâi. Ţine picioarele în lighean timp o jumătate de oră,apoi freacă talpa cu piatră ponce. În loc de lămâie,poţi folosi şi un sfert de cană de oţet. Apoi,aplică o cremă grasă pe călcâie,în care ai adăugat,în prealabil,conţinutul unei fiole de vitamina A şi a uneia cu vitamina E. Repetă tratamentul seară de seară.

Curăţă călcâiele cu piatră ponce,apoi unge şi masează tălpile cu ulei de măsline. Îmbracă după aceea şostele şi lasă uleiul să acţioneze peste noapte. Repetă în fiecare seară.

Citeşte şi:

Ştii ce beneficii îţi oferă pasta de tomate?

Picioare perfecte în câţiva paşi