Scapă de insomnie, ca să arăţi perfect!

1 64022 original jpg jpeg

După o noapte în care nu te-ai odihnit sufficient, trupul şi psihicul tău se resimt din plin: cearcăne, lipsă de concentrare, oboseală, irascibilitate…

Un insomniac adoarme greu,chiar dacă este foarte obosit,se trezeşte de mai multe ori în timpul nopţii şi are un somn neliniştit. Totodată,multe persoane se plâng că se trezesc prea devreme dimineaţa,uneori cu dureri de cap,iar atunci când soseşte ora de culcare devin,brusc,agitate.

Nici pe timpul zilei,cei „atinşi” de insomnie nu se simt prea bine:sunt somnoroşi,irascibili,cu o putere de concentrare redusă şi cu un randament foarte scăzut.

Studiile americanilor de la Universitatea din Maryland au arătat că peste 40% dintre cei cu insomnie prezintă şi simtome de depresie. Şi consumul crescut de băuturi cofeinizate,de alcool ori fumatul pot fi cauze ale bolii.

Cu cât o persoană insomniacă se streseză mai mult din cauză că nu doarme,cu atât riscă să adormă mai greu. De aceea,este indicat să-şi creeze o rutină înainte de culcare (să citească o carte sau să asculte muzică relaxantă). Este ideal să se culce şi să se trezească la oră fixă.

Totodată,trebuie să-şi creeze condiţii ideale de dormit:un dormitor întunecat şi bine aerisit. Iar după ce s-a băgat în pat,trebuie să lase toate grijile deoparte.

Şi încă un pont,venit chiar de la specialiştii americani:dacă este musai să tragi un pui de somn pe timpul zilei,dormi maxim 30 minute,înainte de ora 15. Totodată,insomnia se poate vindeca şi cu ajutorul medicamentelor,numai la recomandarea medicului.

Ştiai că...

... potrivit unui studiu al specialiştilor de la Centrul Naţional de Disfuncţii ale Somnului,din Texas,aproape jumătate dintre americani suferă de "insomnia de duminică noaptea",care are o cază psihologică.

Acest tip de tulburare are o strânsă legătură cu locul de muncă,căci,duminică seara,cei mai mulţi se gândesc la ce sarcini au în următoarea săptămână,creându-şi un nou stres. Un remediu,în această situaţie este o cană cu lapte,înainte de culcare sau o baie fierbinte.Recente

Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg
Jennifer Garner jpeg