Secrete care te menţin frumoasă

1 61347 original jpg jpeg

Dacă şi tu te numeri printre persoanele care sunt în căutarea unor secrete de conservare a tinereţii, specialiştii ne vin în ajutor şi ne oferă câteva trucuri utile.

Redu stresul cu miros de trandafir

Cercetătorii au descoperit că un compus natural din compoziţia trandafirilor are rolul de a reduce activitatea unei gene responsabilă de mărirea nivelului de stres din organism.

Aşadar,ori de câte ori te simţi stresată,aplică pe corp o loţiune pe bază de extract pur de trandafiri şi convinge-te singură de efectele sale benefice.

Clorofila previne apariţia ridurilor

Acidul alguronic,un derivat al clorofilei,s-a dovedit a fi eficient în lupta contra îmbătrânirii premature a pielii.

Cercetătorii subliniază că această substanţă este mai eficientă decât retinolul,deoarece stimulează mult mai bine producţia de colagen,o proteină care menţine elasticitatea pielii.

Cu alte cuvinte,utilizarea unor produse pe bază de acid alguronic te va ajuta să îţi menţii pielea tânără şi catifelată pe o perioadă mai lungă de timp.  

Îngrijeşte-şi părul cu mentă şi eucalipt

Produsele pe bază de mentă şi eucalipt au un rol benefic asupra podoabe capilare.

Pe lângă faptul că împrospătează părul şi dau senzaţie de răcoare,mai ales acum când temperaturile sunt ridicate,cele două ingrediente menţin părul mătăsos şi plin de volum.

În plus,uleiul de păpădie  hidratează părul şi combate scalpul uscat,care duce la apariţia mâncărimilor şi a mătreţii.

Demachiere cu extract de albăstrele

Dacă ai ai usturimi şi mâncărimi când te demachiezi,încearcă produsele care conţin extract de albăstrele,deoarece conţin o serie de antiinflamatori cu rol protector împotriva substanţelor chimice din compoziţia fardurilor.