Secretele familiei regale britanice. Sânge şi haine în negru, în bagajele cu care pleacă în călătorie

2 shutterstock 1421117195 jpg jpeg

Familia Regală a Marii Britanii este privilegiată atunci când pleacă în vacanţă. Zeci de oameni se află pe lângă ei pentru a le îndeplini toate dorinţele, iar destinaţiile lor sunt alese mereu după placul inimii. Crezi că i-ai putea invidia pentru avantajele lor din concediu? Iată care sunt cele mai ciudate reguli pe care aceştia trebuie să le respecte atunci când pleacă în voiaj!

Cine nu şi-ar dori să aibă o vacanţă demnă de prinţi şi prinţese? Se pare că nu este aşa uşor să fii membru al familiei regale. Ştiai că sunt nevoiţi să plece întotdeauna cu o pungă de sânge în bagaj? Sau că trebuie să consulte mereu dicţionarul înainte să plece în vacanţe?

Învaţă să salute oamenii în mai multe limbi

În calitate de reprezentanţi ai Regatului Unit este esenţial ca fiecare membru regal să înveţe formele de politeţe în limba maternă a fiecărei ţări înainte de a o vizita. Înainte să plece într-o vacanţă mijloacele interne ale palatului sunt pregătite ca fiecare regal să înveţe limba respectivă. Acest lucru simbolizează respectul pe care regalităţile îl poartă pentru ţara în cauză.

Bagajele sunt codificate

Asistenţii regali îi ajută pe reprezentanţii monarhiei să folosească un sistem de etichete pentru bagajele lor. Regina primeşte o etichetă galbenă pe care scrie „Regina‟, chiar şi Kate în unele momente poate primi această etichetă, dacă regina nu călătoreşte cu ea. Prinţul William şi prinţul Charles de obicei au eticheta roşie, prinţesa Anne verde, iar prinţul George albastru.

Călătoresc cu rezerve de sânge

O pungă personală de sângă nu ar fi permisă în mod normal persoanelor care călătoresc cu avionul. Iată că în cazul familiei regale orice este posibil. Potrivit Telegraph, regina Elisabeta îşi ia mereu cu ea punga personală de sângă în ţările în care aportul de sânge este scăzut. Din acest motiv, familia regală are tot timpul un medic din Royal Navy în fiecare călătorie, în caz de urgenţe.

În bagaje au şi ţinute în negru

Este o măsură de precauţie în cazul în care moare o persoană dragă în timp ce se află în străinătate. Acest protocol regal este pentru a se asigura că membrii familiei regale sunt îmbrăcaţi corespunzător în ţinuta de doliu atunci când se întorc în Regatul Unit. În 1952, regina Elisabeta a II-a se afla în turneu în Kenya, împreună cu prinţul Philip, când a aflat că tatăl ei a murit. Din păcate, aceasta a uitat să îşi împacheteze rochia neagră. La întoarcere, regina nu a putut părăsi avionul până când un membru al personalului ei nu i-a livrat o rochie neagră pe care să o poarte la întoarcere.

Au un buget imens de călătorie

Într-un singur an, familia britanică regală a cheltuit peste 5,8 milioane de dolari pe taxele de călătorie. La acest preţ, oricine ar putea cumpăra chiar şi un conac englezesc în Atlanta. Prinţul Charles câştigă premiul pentru „cea mai scumpă călătorie a familiei regale‟, când a vizitat România, Italia şi Austria. Călătoria din anul 2016 a costat peste 200.000 de dolari. Pare extravagant, dar aceştia nu pot cheltui banii pe orice vor ei, întotdeauna cei care pleacă în vacanţă trebuie să facă dovada cheltuielilor. Puţin stânjenitor, nu?

Sursă foto: ShutterstockRecente

donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg
Jennifer Garner jpeg
Regina Elisabeta jpeg